Teknoloji

Galaxy S24 Ultra için tek işlemci seçeneği Snapdragon 8 Gen 3 olabilir

galaxy s24 ultra

Samsung’un Galaxy S24 serisini 2024’ün ilk ayında tanıtması bekleniyor. Güney Koreli yayın organı The Elec’te çıkan habere göre, şirket bu serinin amiral gemisi modeli Galaxy S24 Ultra için sadece tek bir işlemci seçeneği sunacak ve bu seçenek de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 olacak. Telefonun tüm bölgelerde bu işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkacağı söyleniyor.

Galaxy S24 ve S24+ modelleri için farklı bir senaryo söz konusu olacak. Bu modellerde Snapdragon 8 Gen 3’ün yanı sıra Exynos 2400 işlemci de kullanılacak. Avrupa ve Güney Kore’de Exynos 2400, Kuzey Amerika’da ise Snapdragon 8 Gen 3’ün tercih edilmesi muhtemel görünüyor.

Bu stratejinin Samsung hayranlarını kutuplaştıracağı söylenebilir. Ancak söz konusu kutuplaşmanın eskisi kadar güçlü olmayabileceğini de belirtmek gerekiyor. Şirket daha öncesinde uzun süre boyunca Galaxy S serilerinin tüm modellerinde bölgesel olarak Snapdragon ve Exynos ayrımı yapmıştı. Bir ara bundan vazgeçen Samsung, bu stratejiye dönüşü kademeli olarak gerçekleştirecek ve en azından amiral gemisinde ortak bir deneyim sunacak gibi görünüyor.

Dedikodulara göre, Samsung’un Exynos 2400 çip setinin üretiminde tercih ettiği 4 nm LPP+ süreci önemli performans artışlarının da önünü açıyor. Samsung yeni çip setinin selefi Exynos 2200’e kıyasla neredeyse iki kat daha hızlı işlemci performansı sergileyeceğini, yapay zekâ performansının ise neredeyse 15 kat daha hızlı olduğu belirtildi.

Galaxy S24 Ultra hakkında bilinenler Snapdragon 8 Gen 3 duyurusunun ardından artacaktır

Snapdragon 8 Gen 3 ise TSMC’nin en güncel teknolojisini taşıyacak. Bu işlemcinin hem 3 nm hem de 4 nm versiyonlarının olacağı söylense de, henüz bu konuda net bir bilgi gelmiş değil. Galaxy S24 Ultra hakkındaki detayların Snapdragon 8 Gen 3’ün yakında yapılacak resmi duyurusunun ardından biraz daha netleşmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER