Teknoloji

Samsung Galaxy S24 serisinde Ultra HDR desteği sunacak

galaxy s24 ultra

Google, Ultra HDR özelliğini Android 14 ile kullanıma sunmuştu. Söz konusu özellik, kullanıcıların Android cihazlarıyla HDR formatında kareler yakalamasını ve görüntülemesini mümkün kılıyor. Çinli üreticilerin amiral gemilerinde bu özelliği bulmak mümkün olsa da, Samsung One UI 6’ya Ultra HDR desteğini eklememişti. Ancak yeni bir iddiaya göre, Galaxy S24 serisiyle birlikte Samsung cephesinde de bu durum değişecek.

Ünlü duyumcu Ice Universe tarafından yapılan paylaşıma göre, 2024’ün başında tanıtılması beklenen S24 serisinin üyelerinde fotoğrafları HDR teknolojisiyle görüntülemek mümkün olacak. Samsung’un S24 Ultra’da maksimum parlaklığı 2500 nit olan ekrana yer vereceğine dair söylentiler de gündeme gelmişti. Ultra HDR desteğinin bu ekranın gücünden yararlanmak için önemli bir özellik niteliğini taşıyor.

S24 serisinde Ultra HDR benzeri bir özelliğin desteklenmesi, HDR görüntüleri SDR ekran aralığına eşlenmeyeceğinden fotoğraf görüntüleme deneyimini de geliştirecek ve böylece orijinal HDR’nin parlaklığını, kontrastını ve renk aralığını koruyacak.

Galaxy S24 serisi için oklar ocak ayını işaret ediyor

Galaxy S24 serisiyle ilgili haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Samsung’un bu seriyi ocak ayı içinde tanıtıması bekleniyor. Samsung’un S24 Ultra’yı Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle sunacağı, diğer iki modelde ise Exynos 2400’ün de işlemci seçeneklerinden biri olacağı konuşuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER