Teknoloji

Samsung Galaxy S24 serisi için Qualcomm CEO’sundan açıklama geldi

galaxy s24 ultra

Samsung’un Galaxy S24 serisinde hem Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisine hem de kendi tasarımı olan Exynos 2400’e yer vereceğine dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu iddia, Qualcomm CEO’su Cristiano Amon tarafından da “büyük ölçüde” doğrulandı.

Şirketinin finans raporunun değerlendirildiği toplantıda konuşan Amon, Qualcomm’un S24 serisinde pazar payının çoğunluğuna sahip olacağını belirtti. Bu açıklama, S24 Ultra modelinde sadece Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcinin kullanılacağına dair haberlerin doğru olması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Amon konuşmasında başka bir detay veya ipucu paylaşmadı, ancak söylediklerini bir tür resmi açıklama olarak kabul etmek mümkün. Pazar payı konusunda da, Galaxy S Ultra modelleri S ailesinin en çok para kazandıran modeli olduğu için Amon’un açıklaması kulağa mantıklı geliyor.

Galaxy S24 serisi Kuzey Amerika’da Snapdragon 8 Gen 3 ile satılacak

Samsung’un Kuzey Amerika’da S24 serisinin tüm üyelerinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye yer vermesine de kesin gözüyle bakılıyor. Avrupa ve Güney Kore’de ise S24 ve S24+ modellerinin kalbinde Samsung’un Exynos 2400 işlemcisinin bulunması bekleniyor.

Samsung bir süre önce Galaxy S24 Ultra’nın ISOCELL Zoom Anyplace teknolojisini duyurmuştu. Bu teknolojinin temelinde de Snapdragon 8 Gen 3’ün gücü bulunuyor. Bu da S24 Ultra’da sadece Snapdragon 8 Gen 3’ün kullanılacağına dair kuvvetli bir doğrulama olarak nitelenmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER