Teknoloji

Samsung, potansiyel Galaxy S24 Ultra özelliği olarak ISOCELL Zoom Anyplace teknolojisini gösterdi

samsung galaxy s24 ultra

Samsung, yüksek çözünürlüklü 200 megapiksel sensorlerini kullanarak videolarda yakınlaştırma konusunda çarpıcı bazı yenilikler sunan ISOCELL Zoom Anyplace tekniğinin bir demonstrasyonunu yayınladı. Bu özellik, video çekimlerinde “tam görüş alanını ve yakınlaştırılmış alanları eş zamanlı olarak yakalayabiliyor” ve kare içindeki hareketli bir süjeyi otomatik olarak takip edip filmleyebiliyor. Samsung, Zoom Anyplace’i bu ayın başlarında bir etkinlikte ilk kez duyurmuştu.

Şirket, hangi cihazların yeni Zoom Anyplace özelliğini alacağını tam olarak belirtmese de, tüm işaretler, muhtemelen gelecek yılın başında duyurulacak olan şirketin yeni nesil Galaxy S24 Ultra amiral gemisine işaret ediyor.

Samsung Galaxy S24 Ultra, ISOCELL Zoom Anyplace ile 4x yakınlaştırma ile 4K’ya hazırlanıyor

S24 Ultra’nın, bu özelliğe ihtiyaç duyulan 200 megapiksel sensöre sahip olması bekleniyor. Bu açıdan bu yılın Galaxy S23 Ultra’sında bulunan ana sensöre benzer nitelik taşıyacak gibi görünüyor. Samsung’un tanıtım videosu, özelliğin “Qualcomm AI Motoru tarafından hızlandırıldığını” belirtiyor ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemci logosunu gösteriyor. Bu işlemcinin, S24 Ultra’yı küresel çapta güçlendirmesi bekleniyor.

Samsung, 1080p çözünürlüğünde videoyu sınırlayan Honor 90‘ın Solo Cut Mode’unun ardından, bu tür bir zum özelliği düşünen ilk şirket değil. Ancak Samsung, kendi versiyonunun, 4x’e kadar zum yaparken bile 4K’da kayıt yapabilme yeteneğine sahip olacağını söylüyor.

Zoom Anyplace’in yakınlaştırıp uzaklaştırma yeteneği de bulunuyor. Samsung, bu teknolojinin çerçevenin köşesinde bile bulunan nesneler üzerinde çalışabileceğini iddia ediyor.

ISOCELL Zoom Anyplace’a ek olarak Samsung, 200 megapiksellik görüntülerin işleme süresini yarı yarıya indireceğini belirttiği “End-to-End (E2E) AI Remosaic” adında bir özellikten de bahsediyor. Bu teknoloji, yeniden mozaiklendirme ve görüntü sinyal işleme adımlarını ardışık olarak değil, paralel olarak gerçekleştirerek görüntü işleme sürecini ayarlayarak çalışıyor. Şirket, bu durumun ayrıca gecikme nedeniyle veri kaybını azaltacağını ve sonuçta daha zengin detaylara ve renklere sahip fotoğraflar elde edileceğini belirtiyor.

Samsung’ın basın bildirisi, bu özelliklerin ne zaman yayınlanabileceği hakkında herhangi bir bilgi içermiyor, ancak şirketin Galaxy S24 serisini önümüzdeki yılın ocak ayında tanıtmaya hazırlandığı söylentiler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER