Teknoloji

Samsung Galaxy S24 serisinin uydu iletişimi desteği doğrulandı

samsung galaxy s24 ultra

Samsung’un Sistem LSI biriminin başkanı Park Yong-in, Galaxy telefonlarında önümüzdeki yıldan itibaren uydu hizmetlerinin destekleneceğini açıkladı. Bu açıklama, 2024’ün ilk ayında tanıtılması beklenen Galaxy S24 serisinde uydu iletişimi desteğinin bulunacağını doğruluyor.

2023 Semiconductor Expo etkinliğinde konuşan Park Yong-in, uydu üzerinden iletişim için gerekli hazırlıkların çoktan yapıldığını belirtti. Bunun Samsung’un Exynos 5300 modem yongasının çift taraflı uydu iletişimi desteğine yönelik bir referans olduğu söylenebilir.

Ancak burada akıllara bir soru geliyor. Samsung’un S24 Ultra’da sadece Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye yer vermesi bekleniyor. S24 ve S24+’ta ise Exynos 2400’ün de işlemci seçeneklerinden biri olacağı konuşuluyor. Bu söylentilerin doğru olması durumunda S24 Ultra’nın uydu iletişimi desteğini nasıl sunacağı merak ediliyor.

samsung galaxy s24

Samsung Galaxy S24 serisi daha gelişmiş bir ışın izleme deneyimi sunabilir

Park Yong-in aynı zamanda Samsung’un ışın izlemeyi geliştirerek telefonlarının grafik performansını yukarıya çekmeyi hedeflediğini belirtti. Işık yansımaları üreterek oyunlarda gerçekçiliği artıran ışın izleme teknolojisi, Samsung’un telefonlarına Galaxy S22 ve Exynos 2200 ile girmişti.

Samsung Galaxy S24 serisi, yukarıda da belirttiğimiz gibi, 2024’ün ilk ayında gözler önüne çıkacak. Serinin üyeleri hakkında önümüzdeki dönemde başka haberlerle karşılaşmak da sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER