Teknoloji

Galaxy S22 serisinin One UI 6.1 güncellemesi hata nedeniyle durduruldu

galaxy s22 one ui 6.1

Samsung’un 2022 yılında piyasaya sürdüğü Galaxy S22 serisi, güçlü özellikleriyle hâlâ kullanıcıları etkilemeye devam ediyor. Galaxy S24 serisiyle birlikte Samsung, en yeni yapay zeka özelliklerini eski modellerine de getirmek için One UI 6.1 güncellemesini yayımlamaya başladı. Ancak son gelişmeler, bu güncellemenin S22 için geçici olarak durdurulduğunu gösteriyor.

Galaxy S22 serisi için One UI 6.1 güncellemesi, bir kullanıcı tarafından Samsung’un FOTA sunucusundan geri çekildiği fark edildi. Samsung Community forumlarında, Galaxy S22 serisinin güncellemesinin hatalar nedeniyle durdurulduğu belirtildi. Güncelleme sonrası bazı kullanıcılar, kilit ekranının çalışmadığını ve dokunmatik ekranın işlevini yitirdiğini bildirdi. Bu durum, fabrika ayarlarına dönülmesini zorunlu kıldı.

Telefon üreticileri, büyük güncellemeler için genellikle sınırlı sayıda kullanıcıya kademeli olarak güncellemeleri yayarlar. Eğer önemli hatalar tespit edilirse, büyük çaplı problemlerin önüne geçmek için güncelleme yayılması durdurulur.

Galaxy S22 serisi için One UI 6.1 güncellemesi ilk olarak Güney Kore’de yayımlandı, ancak şu an durduruldu. Samsung, hatayı gidermek için çalışmalara başlayacak ve muhtemelen güncellemeyi yeniden yayımlayacak. Güncellemenin cihazınıza ulaşmasını bekliyorsanız, biraz daha beklemeniz gerekecek, ancak bu duraklama kullanıcıların iyiliği için yapılıyor.

Bu gibi durumlar, Galaxy S22 One UI 6.1 gibi yazılım güncellemelerinde karşılaşılan teknik sorunların doğasını yansıtır. Kademeli güncelleme süreçleri, büyük kullanıcı kitlelerinin hatalardan etkilenmesini önlemeyi hedefler. Samsung’un bu hataları hızlıca düzelterek güncellemeyi yeniden başlatması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER