Teknoloji

Samsung Galaxy S21 Ultra için S Pen varlığını doğrulayan kanıt

samsung galaxy s21 ultra kamera
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy S21 serisinin beklenen tanıtımına sadece birkaç hafta kala ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) kayıtları sayesinde S Pen ile ilgili önemli bir kanıt ortaya çıktı. Görünüşe göre, kapasitif ekran kalemi yakında çıkacak amiral gemisi Galaxy S21 Ultra telefonuyla da birlikte kullanılacak.

Android Authority sitesinin farkına vardığı bu kayıtlar SMG998B model numaralı cihazın test raporuna ait. Bu tespit Samsung mobil biriminin başkanı TM Roh’un en son açıklamalarıyla da örtüşüyor. Roh, Galaxy Note’un en çok sevilen özelliklerinin 2021’de diğer Samsung cihazlarına da geleceğini söylemişti.

FCC test raporunda EUT (Test Altındaki Ekipman) cihazı tanımlanıyor. Bu cihazın hem havada bekletme hem de tıklatma modlarında S Pen ile kullanılabileceği belirtiliyor. “EUT, bir stylus cihazı (S Pen) ile de kullanılabilir. EUT, 0,53 ?0,6 MHz aralığında çalışan S Pen hareket algılamasının (Hover ve Click) iki farklı endüktif kuplaj modunda S Pen ile çalışır.”

galaxy s21 ultra s pen

Galaxy S21 Ultra ve diğer ürünler için başka ipuçları da var

Aynı zamanda kayıtlar, kablosuz güç aktarımını (yakında beklenen Galaxy Buds Pro kulaklıkları gibi şeyleri şarj etmek için), Wi-Fi 6E’yi ve henüz duyurulmamış olan Galaxy S21 Ultra’da UWB’yi onaylıyor. Geçen hafta Roh; Samsung’un 2021 yılında, nesneleri veya ailenizdeki evcil hayvanınızı bulmak, kapıları açmak ve araba deneyimlerini kişiselleştirmek için UWB’yi kullanarak, iş ortaklarıyla birlikte geniş bant ile daha fazlasını yapmayı planladığını söylemişti.

Galaxy S21 Ultra modelini de içerecek Samsung Galaxy S21 serisi tanıtım tarihi henüz resmen duyurulmadı. Ancak dedikodular Samsung’un 14 Ocak tarihinde bir etkinlik düzenleyeceğini işaret ediyor.

Video: S Pen ile neler yapabilirsiniz? Galaxy Note 20 Ultra incelemesinde görün

İLGİLİ HABERLER