Teknoloji

Galaxy S21 serisinin S Pen destekleyeceği iddiaları doğrulandı

galaxy s21
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un mobil iş biriminin başkanı TM Roh, dün yayınlanan bir blog yazısında şirketin ürünlerle ilgili yol haritası hakkında birkaç bilgi paylaştı. Samsung’un ocak ayında muhtemelen Galaxy S21 için bir etkinlik düzenleyeceğini doğruladı. Ayrıca S Pen desteğinin daha fazla telefona geleceğini ve Samsung’un katlanabilir telefon serisini daha ucuz seçeneklerle genişletmeyi planladığını belirtti.

En fazla sayıda müşteri üzerinde en büyük etkiye sahip olma olasılığı yüksek olan bilgi, Note serisinin ötesinde tüm Galaxy serisi telefonlar için gelecek kalem desteğidir. Buna yönelik söylentiler bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Roh, Samsung’un “en sevilen özelliklerinden bazılarını ürün grubundaki diğer cihazlara eklemeyi” planladığını dile getiriyor.

Bu, söylentilerin diğer yarısının da gerçekleşeceği anlamına gelebilir: Note serisinin kendisinin, en azından Samsung’un ürün yelpazesi içinde birinci sınıf bir amiral gemisi olarak sunulması yakında sona erecek. Galaxy Note, bir süredir normal Galaxy S amiral gemisi telefonlarından o kadar da farklı değil. Tasarım dilinin ötesindeki temel fark, kalem için eklenmiş yuva oluyor.

Yakında çıkacak Galaxy S21 serisi gibi Galaxy S telefonlarında ve Z Fold (ve belki de bir Z Flip) gibi Z serisi telefonlarda S Pen desteğiyle Samsung, muhtemelen bir ekran kalemini çantada saklamanın telefonun içinde saklamak kadar kolay olduğunu düşünüyor.

Roh, Samsung’un ocak ayında daha fazla ayrıntı vereceğini de doğruladı. İşte o zaman, Samsung’un Galaxy S21 serisini, normalden yaklaşık bir ya da bir buçuk ay önce tanıttığı zaman olacak.

Roh’un yazısında ima ettiği tek şey S Pen değil. Ayrıca, Samsung’un bir “katlanabilir ürün portföyüne” sahip olmayı planladığını ve kategorisini “herkes için daha erişilebilir” hale getirmek istediğini söyledi. Bu durumda “erişilebilir” terimi büyük olasılıkla, şu anda fiyatları 15-20 bin TL seviyesinde olan katlanabilir telefonların fiyatının daha da aşağılara inebileceğine dair bir işaret olarak yorumlanabilir. Söylentiler, Samsung’un 2021’de ara model niteliğinde Z Fold “Lite” katlanabilir telefonunu çıkaracağını işaret ediyor. Katlanan telefonlar hevesten öteye gidecekse, fiyatlarının önemli ölçüde düşmesi gerekecek. Samsung’un hedeflediği şey de bu gibi görünüyor.

samsung galaxy z fold 2
Samsung Galaxy Z Fold 2

Roh, Samsung’un telefonlarında ?profesyonel düzeyde kamera ve video özelliklerine? daha fazla vurgu yapacağını söylüyor. Bu pek de şaşırtıcı bir açıklama değil, ancak Samsung’un Apple ve Google ile kamera kalitesi yarışına geri dönmeyi umduğu anlamına gelebilir. Roh, “destansı bir yeni yılın” sözünü verdi ve özellikle görüntü kalitesini iyileştirmek için yapay zekâ kullanımından bahsetti. Bilişimsel fotoğrafçılık, tam da Samsung’un geleneksel olarak rakiplerinin biraz gerisinde kaldığı yer olarak nitelendirilebilir.

2021 yılında UWB ile, yani Ultra Geniş Bant teknolojisiyle daha fazlasını yapmaya başlayacaklarını da ima etti. Apple gibi, telefonunuzun arabanızın kapısını açacağına söz veriyor. Ne var ki, Apple’ın aksine, teknolojiyi nesneleri ve “hatta ailenizdeki evcil hayvanınızı” bulmak için kullanmaktan da bahsetti.

Bu bilgiler, şu anda gelecek ayın 14’ünde gerçekleşmesini beklediğimiz Samsung’un Ocak etkinliği için bir ön gösterim niteliğini taşıyor. Konuşulan zaman geldiğinde ise, Galaxy S21’in duyurulduğunu ve belki biraz daha fazlasını göreceğiz. Üstelik Samsung yeni telefonlarını daha erken duyurarak yıla da diğer üreticilere göre biraz daha avantajlı bir noktadan başlamış olacak.

İLGİLİ HABERLER