Teknoloji

Yeni Samsung Galaxy Buds Pro sızıntısı özellikleri gösteriyor

samsung galaxy buds pro

Samsung Galaxy Buds Pro hakkındaki dedikodu ve sızıntılar bir süredir etrafta dolaşıyor. Bunlara şimdi de Galaxy Store’dan alınan bir kayıt ve APK analizi eklendi. Yeni sızıntılara göre, Galaxy Buds Pro’da pasif gürültü engelleme özelliğini iyileştiren bir tasarıma sahip. Buna ek olarak, Apple’ın AirPods’ta sunduğu 3D uzaysal ses özelliği de Galaxy Buds Pro’da kullanıcıları karşılayacak.

Galaxy Buds Pro, tasarım bakımından Buds Plus’a benzeyecek gibi görünüyor. Bu benzerliğin zirve yaptığı yer yumuşak kulak uçları oluyor. Kulaklığın genel tasarımı ise Buds Plus ve Buds Live’ın arasında bir yerde duruyor. Sızıntılara göre; kulaklık için siyah, beyaz ve mor/mavi karışımı olmak üzere üç renk seçeneği sunulacak.

3D uzaysal ses özelliği en önemli yenilik gibi olsa da, bu özellik sadece Android 11 işletim sistemli Samsung cihazlarda çalışacak. Surround ses sistemini simule eden bu özellik, sesin geliş yönünü başın istikametine ve telefonun pozisyonuna göre değiştiriyor. Apple da söz konusu özelliği bir süre önce kulaklıklarına eklemişti.

Bir diğer özellik ise “Voice Detect” (Ses Algılama) adını taşıyor. Söz konusu özellik, kullanıcılar konuşurken bunu algılayıp ses seviyesini otomatik olarak aşağıya çekiyor. Duyma problemleri yaşayanlar için sol ve sağ kulaklıkların ses dengesi de değiştirilebiliyor. Aktif gürültü engelleme, özelleştirilebilir dokunmatik kontrol, bildirim okuma ve “Kulaklıklarımı Bul” gibi özellikler de Galaxy Buds Pro’da sunulacak.

Samsung Galaxy Buds Pro, büyük ihtimalle ocak ayında Galaxy S21 ile birlikte resmiyet kazanacak. Telefonun fiyatı konusunda bir sızıntı olmasa da, fiyatın Buds Live ve Buds Plus arasında bir yerde olması bekleniyor. Bu da yaklaşık 150 ila 170 dolar arasında bir yurt dışı satış fiyatının belirlenebileceği anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER