Teknoloji

Galaxy S21 FE için hazırlanan destek sayfaları kaldırıldı

galaxy s21 fe

Galaxy S21 FE, Samsung için adeta bir yılan hikayesine dönmüş durumda. Çıkışı ertelenen, iptal edildiği söylenen ve farklı kurumlar tarafından onaylanan telefondan gelen son haberler ise pek iyi değil. Akıllı telefonun duyurusunun iptal edildiği iddiası bu hafta yeniden gündeme gelmişti. Telefon için hazırlanan ve daha önce aktif hâle gelen destek sayfalarının ortadan kalkması da bu söylentiyi destekliyor.

Galaxy S21 FE’nin SM-G990B model numaralı uluslararası versiyonuna ait olduğu belirtilen destek sayfaları daha önce görülmüştü. Bu sayfaların tamamı hâlihazırda kaldırılmış durumda. Sayfaların kaldırılması, S21 FE defterinin tamamen kapandığını düşündürüyor.

Ağustos ayındaki bir sızıntı, S21 FE’nin okulların açıldığı dönemde resmiyet kazanabileceğini işaret etmişti. Ancak okullar açılmasına rağmen, S21 FE henüz ortaya çıkmış değil. Telefonun ekim ayının ortasında planlanan tanıtımının iptali de malumun ilanı gibi görünüyor.

S21 FE’nin iptalinin de çip tedariğinde yaşanan sıkıntılardan kaynaklandığı söyleniyor. Samsung’un Snapdragon 888 stoklarını Z Flip 3’te kullanması nedeniyle bu cihazın üretiminde sıkıntı yaşadığı iddiası gündeme gelmişti. Z Flip 3 Samsung için daha kârlı bir cihaz olduğu için kaynakların bu telefona kaydırılması doğal görünüyor. Bu noktada diğer S21 modellerinin de fiyatlarının düştüğünü ve S21 FE’ye olan ihtiyacın azaldığını belirtmek gerekiyor.

Samsung’un bu telefonun Exynos işlemcili versiyonunu da çıkarması bekleniyordu. Yani çip sıkıntısı S21 FE’nin ipini çeken tek konu değil. Samsung’un Galaxy S22 serisini de yeni yılın ilk günlerinde tanıtması öngörülüyor. Bu da S21 FE’yi giderek daha az mantıklı bir cihaz hâline getiriyor.

Samsung’un yaklaşık 10 bin Galaxy S21 FE ürettiğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Üretilen bu cihazların akıbetinin ne olacağı şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER