Teknoloji

Galaxy S21 FE için iptal iddiası bir kez daha gündemde

samsung galaxy s21 fe

Küresel çip krizinin etkileri zaman zaman kimi şirketler tarafından göz ardı edilse de, Intel ve TSMC gibi önemli sektör oyuncuları sıkıntıları kabullenmiş durumda. Kendisi de işlemci üreten Samsung uzun süre boyunca krizin etkilerini göz ardı etse de, Galaxy Note 21 modelini çip tedariğindeki sıkıntılar nedeniyle piyasaya çıkarmamıştı. Samsung’un bu krizden etkilenen bir diğer modelinin Galaxy S21 FE olduğu biliniyor. Haberler söz konusu cihazın yolda olduğunu gösterse de, Güney Kore kaynaklı yeni bir haber farklı bir durumu işaret ediyor.

Söz konusu habere göre, Samsung S21 FE’nin tanıtımı için planladığı etkinliği iptal etti. Haberde başka bir detay verilmezken, daha önce şirketten bu etkinliğin ekim ayının ortasında yapılacağına dair bir işaret gelmişti. Samsung yeni telefonlarını etkinlik gerçekleştirmeden de duyuran bir şirket olsa da, planlanan bir etkinliğin iptal edilmesi S21 FE için başka ihtimalleri akıllara getiriyor.

S21 FE’nin iptal edilmesinin de çok şaşırtıcı bir gelişme olmayacağını belirtmek gerekiyor. Akıllı telefonun üretiminde yaşanan sorunlarla ilgili haberler çok uzun süredir konuşuluyor. Telefonun üretimini daha önceden erteleyen Samsung’un, üretim başladıktan sonra da istediği hacmi yakalayamadığı iddia edilmişti. Ancak kısa süre önce bu sorunun çözüldüğü haberleri de gündeme gelmişti.

Yeni haberde, S21 FE’nin akıbetinden Z Flip 3 sorumlu tutuluyor. Samsung’un elindeki donanım kaynaklarını bu modele aktardığı ve bu nedenle S21 FE’yi piyasaya çıkaramadığı söyleniyor.

Samsung Galaxy S21 FE hakkında çıkan bu yeni haberle ilgili bir açıklama yapmadı. Akıllı telefonun oldukça sınırlı sayıda piyasaya çıkması ihtimaller arasında yer alsa da, bu konuda bir şey söylemek pek mümkün değil. Buna ek olarak, S22 serisinin çıkışının yaklaşması da S21 FE’nin akıbetindeki belirsizliği biraz daha artıran bir durum olarak değerlendirilebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER