Teknoloji

Galaxy S11 arkasında 108 megapiksel kamera taşıyacak

galaxy s11

Samsung Galaxy S11’in ilk görüntüleri telefonun büyük bir kamera çıkıntısına sahip olacağını işaret ediyordu. Şimdi bu çıkıntının neleri barındıracağına dair daha fazla bilgiyi elde ediyoruz.

Bloomberg tarafından verilen yeni bir habere göre, Samsung’un 2020 model amiral gemisi telefonu ana kamerasında 108 megapiksel sensör barındıracak. Bundan ayrı olarak ultra geniş ve 5x telefoto lensler bulunacak. Telefonun bu yılın Galaxy Note 10 Plus modelindeki gibi uçuş süresi sensörü de barındıracağı söyleniyor.

Samsung’un 108 megapiksel ve 5x optik yakınlaştırmalı kameraları ikinci katlanabilir telefonunda kullanması bekleniyor. Bu cihaz Bloomberg tarafından “Galaxy Fold kapaklı cihazı” olarak nitelendiriliyor ve şubat ayında çıkacağı öne sürülüyor. Bu telefonun şirketin birkaç hafta önce geliştirici konferansında gösterdi kapaklı telefon tasarımına mı sahip olacağı ise şu an için bilinmiyor.

Galaxy S11 ile piksel sayısında büyük değişim olacak

Samsung’un 108 megapiksel sensörü iyi biliniyor. Xiaomi’nin Mi Mix Alpha modelinde de aynı bileşen kullanılıyor. Aynı zamanda Mi Note 10 modelinde de yer alıyor. Samsung, bu teknolojiyi en yüksek profilli telefon serisine yerleştirerek ne kadar iddialı olduğunu gösterecek. Şirketin 2016 yılında tanıtılan Galaxy S7’den beri 12 megapiksel sensörlü kameralar kullandığını biliyoruz. Tabii ki, megapiksel sayısı her şey değil, ancak Galaxy S11’in kamerası uzun zaman sonra bu açıdan seleflerine göre önemli bir aşama kaydetmiş olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER