Teknoloji

Galaxy S11 serisinin kamera sistemi için yeni iddia

galaxy s11 plus

Samsung‘un Galaxy S11 serisinin en çok konuşulan yönlerinden birisi kamera teknolojisi olacak gibi görünüyor. En azından son birkaç haftadır etrafta dolaşan sızıntıların fazlalığı bu düşünceyi uyandırıyor.

Bu da, kamera sisteminin teknik özellikleri kadar tasarımının da merak edilmesine neden oluyor. Daha önceki dedikodularda S11+ modelinin kamera sisteminin tasarım bakımından S11 ve S11e’den daha farklı görüneceği öne sürülmüştü. Ancak ortaya atılan yeni bir iddia, daha farklı bir durumu işaret ediyor.

S11 serisinin tüm modellerinde “domino tarzı kamera” olarak da adlandırılan yeni bir kamera çıkıntısı tasarımının bulunması bekleniyor. Güney Koreli şirket, söz konusu tasarımı geçtiğimiz hafta tanıttığı Galaxy A51 ve A71 modellerinde kullanmıştı. Daha önce internette dolaşmaya başlayan taslak S11+ tasarımlarında ise sıra dışı ve dengesiz bir kamera aranjmanı göze çarpmıştı.

Sistemde yine beş sensör bulunsa da, en az bir sensör ve LED flaş, 3×2 sistemine uymayan şekilde yerleştirilmiş biçimde görülmüştü. Dikdörtgen kamera modülünün üstüne bu modüldeki sensörlerin de “tuhaf” biçimde yerleştirilmesi ihtimali, görse açıdan akıllara bazı kaygılar düşürmüştü.

Galaxy S11 serisinde 108 megapiksel kamera bulunacak

Ancak Twitter’ın itibarılı duyumcularından biri olan “Ice universe” tarafından paylaşılan bir görsel, “tuhaf” tasarımı gösteren taslaklardan, kısmen de olsa, farklı bir yönü işaret ediyor. Kamera modülünün sol tarafındaki sensörler, kusursuz şekilde hizalanmış gibi görünüyor. Modülün sağ tarafını görmek mümkün olmasa da; görünen taraftaki hizalardan farklı olacağı düşünülmüyor.

Ice universe, kamera sisteminin görünmeyen yüzü konusunda pek fazla bir şey söylemese de; paylaştığı görselin doğru olduğunun altını çiziyor. Ünlü duyumcu; S11 serisinde 108 megapiksel ana kamera sensörünün yanında ultra geniş açılı ve periskop sensörlerin bulunacağını da belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER