Teknoloji

Galaxy Note 9 kutusu telefonun pil kapasitesini gözler önüne seriyor

samsung galaxy note 9
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy note 9Samsung Galaxy Note 9, 9 Ağustos’ta resmen tanıtılacak. Ancak akıllı telefona dair pek çok detay, doğruluğu su götürmeyecek biçimde, bu tarihten önce gözler önüne çıkacak gibi görünüyor. Samsung’dan kaynaklı son sızıntının ardından şimdi de akıllı telefonun kutusunu gösteren bir fotoğraf ortaya çıktı. Kutunun arkasında yazanlar, Note 9’un özellikleri konusunda önemli bilgiler veriyor.

Rusya’da çekilen fotoğrafta telefonun özellikleri kutunun üzerine Rusça yazılmış olarak görülüyor. Yazılanlar arasında ilk olarak telefonda 6.4 inç büyüklüğünde bir ekranın bulunması göze çarpıyor. Note 8’e kıyasla ekran boyutunda yaşanan 0.1 inçlik artışta Samsung’un Sonsuz Ekran tasarımını biraz daha inceltmiş olması muhtemel görünüyor.

Fotoğrafta dikkat çeken bir diğer nokta ise telefonun pil kapasitesi oluyor. Samsung’un Note 9’da 4000 mAh kapasiteli bir pili tercih edebileceğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Bu iddia, telefona ait olduğu söylenen kutuyla da doğrulanıyor. Samsung’un yanlışlıkla yayınladığı tanıtım videosunda da uzun pil ömrü telefonun öne çıkan özelliklerinden biri olarak gösterilmişti.

Kutudaki telefonun dahili depolama alanının 128 GB olacağı görülürken, Samsung’un cihaz için sunacağı en düşük depolama alanının da 128 GB olması bekleniyor. Samsung’un baz depolama seçeneğindeki bu değişikliği en azından ilk etapta fiyata yansıtmayacağı da bir süre önce gündeme gelmişti. AKG destekli stereo hoparlörler ve kulaklıklar, IP68 suya dayanıklılık sertifikası, iris tarama ve kablosuz şarjın da Galaxy Note 9’un özellikleri arasında olduğu görülüyor.

Samsung Galaxy Note 9 kutusunda dikkat çeken bir diğer nokta ise S Pen kalemin “uzaktan kumanda” özelliğine sahip olacağı bilgisi oluyor. S Pen’in Galaxy Note 9 ile birlikte Bluetooth desteğine kavuşacağı iddiası daha önce de gündeme gelmişti. Dolayısıyla bu duruma pek de şaşırmamak gerekiyor. S Pen’in Bluetooth desteği sayesinde ne gibi yeteneklere kavuşacağını görmek içinse önümüzdeki haftayı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER