Manşetler

Bir Galaxy Note 8 sızıntısı da Samsung’dan

galaxy note 8 exynos 8895Samsung kendi imkanlarıyla en önemli Galaxy Note 8 sızıntılarından bir tanesini yapmış oldu. Şirketin Exynos işlemcilerine ait olan bir Twitter hesabından paylaşılan tweet, daha az Galaxy S8’e, daha çok ise Galaxy Note 8’e benzeyen bir akıllı telefonu gösteriyor. Bu telefonun üstünde de küçük bir Exynos işlemci parçası yer alıyor. Bu tweet’in kaldırılmamış olması, onun kazara paylaşılmadığını gösteriyor. Bu durum Samsung’un neden böyle bir paylaşımda bulunduğu sorusunu akıllara getiriyor.

Bir taraftan paylaşılan fotoğraftaki telefonun, boyut açısından Note 8’e çok yakın olduğu düşünülen Galaxy S8+’ın yeniden düzenlenmiş hâlinin bir fotoğrafı olabilir. Galaxy S8+’ın 6.2 inçlik ekranı bulunuyor, yeni Note akıllı telefonunun ise 6.3 inçlik bir ekrana sahip olması bekleniyor.

Fotoğrafta gösterilen akıllı telefonda da aynı Infinity Display ekran bulunuyor, ancak bu ekranın kenarları daha az kavisli gibi görünüyor. Hatırlayanlar olacaktır, Galaxy Note 7’nin ekranının kenarları da daha az kıvrıma sahipti. Ekranın üst kısmı da Galaxy S8’dekinden daha dar, köşeler de daha az kavisli olmasıyla dikkat çekiyor.

https://twitter.com/SamsungExynos/status/885483958112223232

Eğer fotoğraftaki gerçekten Galaxy Note 8 ise, o hâlde Exynos’un paylaştığı tweet’te yazılanlar yeni bir şeyler bekleyenler için biraz hayalkırıklığı yaratacaktır. Tweet Samsung’un Galaxy S8 ve S8+ modellerinde de kullanılan Exynos 8895 yongaüstü sistemi için yayınlanmış. Bu, yeni Galaxy Note telefonunda da aynı işlemcinin kullanılacağı anlamına geliyor.

Aslında bu mantıklı bir hareket. Bir kere Samsung, Galaxy Note 8’i eskisinden daha erken zamanda çıkarıyor, bu da yeni nesil işlemciyi entegre etmek için yeterli zaman bırakmayacaktır. Öte yandan Exynos 8895 de daha bu yılın başında çıkan, yeni bir işlemci. Note 8 için de fazlasıyla yeterli olacaktır. Her şeyden önemlisi, Galaxy Note 7’yle ilgili yaşananların ardından, Samsung yeni telefonunda macera aramak istemeyecektir.

Bu arada Türkiye’de satılacak Note 8’lerde Exynos 8895 yongasetleri göreceğiz.

Galaxy Note 8’in 23 Ağustosta düzenlenecek bir etkinlikte resmiyet kazanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER