Teknoloji

Galaxy Note 8 çıkış tarihi ile ilgili yeni bir ipucu

galaxy note 8Samsung’un bu yılki ikinci amiral gemisi akıllı telefonunun duyurusunun gerçekleştirilmesine sadece üç haftalık bir zaman kaldı. Hemen arkasından da bu telefonu satın almak için merakla bekleyenlerin mağazalara siparişlerini geçeceği zamanlar gelecek. Tabii ki Samsung, Unpacked basın etkinliği haricinde herhangi bir somut bilgi veya işaret vermedi, ancak sızan ön sipariş ve piyasaya çıkış tarihleri, şirketin iPhone 8 piyasaya çıktığı zamanlarda kendi ürününü satışa sunma hedefiyle örtüşüyor.

Geçen hafta Samsung’dan sızan bir doküman, şirketin 25 Ağustos ile 14 Kasım tarihleri arasında “Ekran Garantisi” promosyonu düzenleyeceğini gösteriyor. Bu durum, Galaxy Note 8 için ön sipariş sürecinin 25 Ağustosta, yani resmi tanıtımdan sadece iki gün sonra başlayacağı anlamına gelebilir.

Tabii ki, bu tarih sadece ön siparişler için. Neyse ki, bir Güney Koreli servis sağlayıcısı yapbozun eksik olan ikinci parçasını tamamlıyor ve piyasaya çıkış tarihini veriyor. Kaynağa göre, bu mobil operatör Galaxy Note 8’i 15 Eylülde satmaya başlayacak. Tabii ki, bu tarihi Güney Kore için geçerli, ancak diğer ülkelerde de aşağı yukarı aynı tarihlerde bu telefonun satışa çıktığını görebiliriz. Türkiye’de de aynı tarihlerde yeni Galaxy Note 8’in satışa sunulacağını tahmin ediyoruz.

Geriye kalıyor, telefonun fiyatı… Telefonun ABD satış fiyatının 1000 dolar civarında olacağı söyleniyor. Türkiye’de de beklenti 4500 TL seviyesinde gibi görünüyor. Pazardaki üst sınıf akıllı telefonlar için fiyat ortalaması 3500 TL’nin üstüne çıkmaya başladı. Üstelik Samsung’un Galaxy S8 ve S8+ akıllı telefonları da 4000 TL bandı etrafında dolaşıyor. Galaxy Note 8’in bunlardan biraz daha pahalı olmasını beklemek yanlış olmayacaktır.

Teknik özelliklere bakacak olursak, söylentiler arasında 6.3 inç Sonsuz Ekran, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza yer alıyor. İşlemci olarak da muhtemelen S8’de gördüğümüz Exynos işlemci seçilecektir. S8+’tan biraz daha büyük boyutlu olacağını tahmin ettiğimiz yeni Note telefonunda S Pen kapasitif kalem de bulunacak. Bu arada Samsung arkada ilk kez iki kameraya birden yer verecek gibi görünüyor.

Samsung geçen yıl bugün Galaxy Note 7’nin tanıtımını gerçekleştirmişti. Nispeten erken tarihte tanıtılmasının nedeninin iPhone 7 ve 7 Plus’a karşı zaman kazanmak olduğu daha sonra ortaya çıkmıştı. Ancak Note 7’nin başına gelenlerden sonra Samsung bu yıl acele etmiyor gibi görünüyor. Bu arada LG V30’un da, Galaxy Note 8’den bir hafta sonra tanıtılsa bile, 15 Eylülde piyasaya çıkacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER