Teknoloji

Galaxy Note 7 buz kalıbının içinde 30 metre mesafeden yere düşmeye dayandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Galaxy Note 7 için ağustos ayının en çok konuşulan telefonu ifadesini kullanmak yanlış olmayacaktır. Ancak telefonun dayanıklılığı nedeniyle akıllara gelen soruların da konuşulanlara dahil olması, telefon için pek de “iyi reklam” şeklinde nitelenmiyor. Bu iddiaların doğru olup olmadığı ise yapılan “işkence” testleriyle görülüyor.

Samsung’un yeni akıllı telefonu da bu testlerin önemli bir kısmına dahil edildi. Ancak uygulanan son test, bugüne kadar alışılagelenlerden biraz daha farklı. Bir buz kalıbının içinde dondurulan telefon, bir otoparkın tepesinden 30 metre aşağıya sert bir zeminin üstüne atıldı. Note 7, bu zorlu testin ardından hayatta kalmayı başardı.

Samsung’un yeni akıllı telefonu, Corning Gorilla Glass 5 ile korunuyor. Telefonun ekranının kolayca çizildiğini gösteren bir video üzerine akıllı telefonun dayanıklılığına dair tartışmalar başlamıştı. Corning söz konusu videoyu dikkate almamış olsa da, test sonucunda bazı çizilmeler açık biçimde gözlenmişti.

Gorilla Glass 5 ile ilgili olarak ön plana çıkarılan noktalardan birisi de, malzemenin kırılmalara karşı daha dayanıklı olduğuydu. Gerçekleştirilen en son işkence testi, bu taahhüdün doğruluğunu gösteriyor. Note 7’yi şarjı dolu ve çalışır biçimde bir su kasesine koyan GizmoSlip ekibi, ardından da kaseyi dondurucuya yerleştirdi.

Galaxy Note 7 donmaya ve düşmeye rağmen çalışıyor

Buzun donmaya başladığı sırada çekilen görüntülerde telefonun çalıştığı ve menüler arasında geçiş yapıldığı görülüyor. Ancak 20 saatlik bekleme süresinin ardından pil bitiyor, telefonun içinde bulunduğu kase ise tamamen donuyor. Donan kase ise 30 metre yükseklikten yere atılıyor. Note 7’nin içinde bulunduğu kase kırılırken, telefonda herhangi bir hasar gözlenmiyor. Kurutulup şarja takıldıktan sonra çalışması da dayanıklılığın önemli bir göstergesi oluyor.

İLGİLİ HABERLER