Teknoloji

Galaxy Note 20 ve Note 20 Ultra’daki ilginç soğutma sistemi ayrıntısı

galaxy note 20 ultra

Teknoloji ürünlerinin sökülmesi konusunda uzmanlaşmış bir ekip olan iFixit, Samsung Galaxy Note 20 ve Note 20 Ultra modellerini parçalarına ayırdı. Bu sayede Samsung’un S Pen kalemli ve 12999 TL’lik fiyat etiketine sahip olan akıllı telefonunun büyük kamera modülünün altında ve onun kardeşinin içinde nelerin bulunduğunu açık şekilde görüyoruz.

İlginçtir ki, iFixit her iki telefonun da buhar haznesine ve bakır ısı borularına sahip olmadığını gördü. Halbuki Samsung daha önceki modellerde, yoğun oyun oturumlarında işlemciyi soğutmak için böyle yapılara yer veriyordu.

iFixit söküm işlemleri sırasında, her bir cihazın içine bakırın yerine çok katmanlı grafit termal yatak yerleştirildiğini keşfetti. Daha önce JerryRigEverything kanalı da hazırladığı videoda böyle bir bulguya rastlamıştı. Ancak gariptir ki, daha önce yayınlanan başka bir söküm videosunda, Galaxy Note 20 Ultra’nın bakır ısı borusu ve buhar hazneli soğutma sistemi barındırdığı görülüyordu.

Bazı telefonlarda bakır yerine neden grafit termal yatakların kullanıldığı bilinmiyor. Ancak bu durum bazı endişeleri de beraberinde getiriyor. Galaxy Note 20 Ultra’yı inceleyen bazı teknoloji yazarları Galaxy Note 20 Ultra’larının, nasıl kullanırlarsa kullansınlar çok ısındığını dile getirmişti. Biz de Galaxy Note 20 Ultra’yı inceliyoruz ve hâlâ aktif şekilde kullanmayı sürdürüyoruz. Elimizdeki cihazın ısınma konusunda söylendiği kadar büyük sorun çıkarmadığını söyleyebiliriz.

Belki Samsung, Galaxy Note 20 veya Note 20 Ultra’nın sahip olduğu işlemciye göre farklı soğutma sistemleri tercih etmiş olabilir. Bildiğiniz gibi, Türkiye’deki modeller Exynos 990 işlemciyle satılıyor. ABD ve bazı ülkelerde ise Snapdragon 865 işlemciyle bu cihazlar müşterilere sunuluyor. Samsung, henüz konuyla ilgili olarak bir açıklama yapmadı. Eğer bir açıklama gelirse, buna da sayfalarımızda yer vereceğiz.

Bakır haznenin dışında iFixit, yeni devre kartlarının yapı itibarıyla ilginç görünümlere sahip olduğunu da belirtiyor. Samsung, bu devre kartlarını Star Wars’tan bildiğimiz dört ayaklı devasa savaş makineleri AT-AT‘lere benzetmiş.

İLGİLİ HABERLER