Teknoloji

Galaxy Note 20 Ultra dayanıklılık testinde hayatta kaldı

galaxy note 20 ultra

Merakla beklenen akıllı telefonlar piyasaya çıktıklarında çeşitli testlerden geçiyor. JerryRigEverything isimli YouTube kanalı tarafından yapılan dayanıklılık testi de bunların en çok ilgi çekenlerinden biri. Bu testin en yeni konuklarından birisi de kısa süre önce resmiyet kazanan Samsung Galaxy Note 20 Ultra oldu.

Note 20 Ultra’nın kendisine uygulanan işkencelerin büyük kısmını atlattığını belirtmek gerekiyor. Akıllı telefon sadece yanma testini geçemedi. Bu testte telefonun ekranının önemli bir kısmında kalıcı bir hasar bıraktı.

Note 20 Ultra’nın ekranını Corning’in yeni Gorilla Glass Victus isimli camı koruyor. Bu cam, selefleriyle benzer bir seviyede koruma sağlamayı başarıyor. Ekran, Mohs sertlik ölçeğinde altıncı seviyeye kadar çizilmelere karşı dayanabiliyor.

S Pen kaleme ve içindekilere derinlemesine bakıldığında küçük lityum titanat pili fark ediliyor. Şarj bobini ise kalemin uç tarafında bulunuyor. Ultrasonik ekran altı parmak izi tarayıcısı ise yedinci seviyedeki bir çizikten sonra bile çalışmaya devam ediyor.

Galaxy Note 20 Ultra, uygulanan bütün baskılara rağmen, yapısal bütünlüğünü korumayı başarıyor. Telefonun baskı altında esnememesi de dayanıklılığının önemli göstergelerinden biri olarak dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER