Teknoloji

Galaxy Note 20 ile Note 20 Ultra arasındaki farklar belli oluyor

Galaxy Note 20'nin Ultra modelinden ne kadar geride olacağı belli oldu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un 5 Ağustos tarihinde düzenleyeceğini duyurduğu Unpacked etkinliği yaklaştıkça bu etkinlikte beklenen cihazlarla ilgili beklentiler daha da artıyor. Standart Galaxy Note 20 modeliyle ilgili sızıntılar da artıyor.

Üst sınıf Galaxy Note 20 Ultra modeliyle ilgili epey bilgi sahibi olmuştuk. Ancak şimdi iki cihaz arasında ne gibi farklılıkların olduğuyla ilgili daha net bir tablo sahibi oluyoruz. Böylelikle Samsung’un daha küçük boyutlu akıllı telefonunda ne gibi ödünler verdiğini görüyoruz. WinFuture sitesi hem Note 20 hem de Note 20 Ultra için teknik özellikleri yayınladı.

En büyük farklılık ekran tarafında olacak. Normal Galaxy Note 20 modelinde 6.7 inç, 1080p ekran bulunacak. Bu ekran 60Hz gibi geleneksel bir yenileme hızına da sahip olacak. Note 20 Ultra’da ise 6.9 inç, 3200 x 1440 piksel ekran bulunacak ve bu ekran Galaxy S20’de olduğu gibi 120Hz yenileme hızı değerine sahip olacak. Bu arada görüntülerden Note 20’nin, kavisli ekran barındıracağı görülen Ultra modelinin aksine düz bir ekrana sahip olacağı anlaşılıyor.

Ayrıca Samsung 108 megapiksel kamerasını amiral gemisi Note 20 Ultra modeli için ayırıyor. Note 20’de ise 12 megapiksel ana kamera, 12 megapiksel geniş açılı kamera, 64 megapiksel portre/telefoto kamera üçlüsüne yer veriyor. Bu arka kamera sistemi 30 kat yakınlaştırma ve 8K video kayıt gibi özelliklere sahip olacak. Ultra’nın ise 50 kat yakınlaştırma desteğine sahip olacağı belirtiliyor.

Galaxy Note 20 S Pen özellikleriyle de daha alt seviyede

S Pen bile normal Note 20 modelinde biraz daha alt seviyede özellikleri barındıracak. Samsung’un kapasitif ekran kaleminin Ultra modelinde 9 milisaniye gibi bir tepki süresini sunarken Note 20’de ise 26 milisaniye tepki hızlı bir kalem gelecek.

Standart Note 20 modeli 4300 mAh kapasiteli pil ve ters kablosuz şarj özelliklerine sahip olacak. 256 GB dahili hafıza bulunacak, ancak microSD kart yuvası yer almayacak. 8 GB RAM de özellikler arasında yer alacak. Note 20 de daha büyük Ultra ile aynı işlemciyle gelecek.

İLGİLİ HABERLER