Teknoloji

Galaxy M12 taslakları A42 benzeri tasarımı gösteriyor

samsung galaxy m12

Samsung giriş segmenti için de yüksek pil kapasiteli bir telefon üzerinde çalışıyor. 7000 mAh kapasiteli pil taşıyan telefonun Galaxy M12 adını taşıması bekleniyor. Ancak akıllı telefonun F12 veya F12s ismiyle çıkabileceği de belirtiliyor.

Akıllı telefona dair sızıntılar bir süredir etrafta dolaşıyordu. Bu sızıntılara son olarak OnLeaks tarafından paylaşılan CAD tabanlı 3D taslaklar eklendi. Telefonun tasarımı akıllara bir süre önce tanıtılan Galaxy A42 5G’yi getiriyor. M12’de 6.5 inç büyüklüğünde bir LCD ekranın bulunacağı ve bu ekranın HD+ çözünürlüğe sahip olacağı belirtiliyor. Parmak izi tarayıcısının ise kenara yerleştirildiği ifade ediliyor.

M12 ve A42’nin boyutları da benzer olacak gibi görünüyor. OnLeaks’in verdiği bilgilere göre, telefon 163.9 x 75.9 x 8.9 mm. boyutlarında olacak. Kamera çıkıntısıyla birlikte kalınlık 10 mm.’ye yükselecek. Samsung’un 7000 mAh kapasiteli pil taşıyan ilk telefonu olan M51 ise M12’den biraz daha kalın bir kasaya sahip.

galaxy m12

Galaxy M12’nin arkasında da kamera şeklinde bir kamera modülü olacağı görülüyor. Bu modülde üç kamera sensörünün ve bir adet de yardımcı sensörün olacağı belirtiliyor. LED flaşın ise bu çıkıntının dışına taşınması dikkat çekiyor. Arka panelde ana materyal olarak plastik kullanılacak.

3.5 mm. kulaklık jakı taşıyan telefonda USB-C girişinin bulunacağı da dikkat çeken noktalar arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy M10’u ocak, M11’i ise haziran ayında duyurmuştu. Galaxy M12 için de oklar 2021’in ocak ayını işaret ediyor.

İLGİLİ HABERLER