Teknoloji

Galaxy Fold satışları Samsung’un yüzünü güldürdü

Galaxy z Fold 2

Samsung‘un ilk katlanabilir telefonu olan Galaxy Fold’un macerası pek de iyi başlamamıştı. Geçtiğimiz şubat ayında tanıtılan telefonun piyasaya çıkışı test ürünlerinde görülen dayanıklılık sorunları nedeniyle son anda ertelenmişti. Bu süreçte cihazı daha dayanıklı hâle getiren şirket, katlanabilir telefonunu eylül ayında piyasaya sürmüştü. Samsung Electronics başkanı Young Sohn’un verdiği bilgiye göre, Galaxy Fold 1 milyon satış rakamına ulaşmayı başardı.

Sohn, söz konusu açıklamayı Berlin’de TechCrunch tarafından düzenlenen Disrupt etkinliğinde yaptı. İlk olarak “Fiyatı 2 bin dolar olan bu ürünü kullanmak isteyen 1 milyon kişi var” diyen Sohn, daha sonra Galaxy Fold’un satış rakamının 1 milyona ulaştığını açık biçimde dile getirdi.

Bir telefonun 1 milyon adet satması, Apple ve Samsung’un her çeyrekte on milyonlarca telefon sattığını düşününce pek büyük bir başarı gibi görünmüyor. Ancak Fold gibi deneyimi konusunda henüz fazla fikir bulunmayan ve pahalı bir cihaz için ortaya çıkan bu tabloyu “sürpriz” olarak tanımlamak mümkün. Pek çok akıllı telefon üreticisi, Galaxy Fold’dan çok daha ucuz telefonları satma konusunda sıkıntı yaşıyor.

Galaxy Fold güçlendirilerek piyasaya çıkmıştı

Fold, resmi olarak eylül ayında satışa sunulmuştu. İlk etapta telefonun nisan ayı içinde piyasaya çıkması planlanmıştı. Ancak basın kuruluşlarına gönderilen test ürünlerinde görülen sorunlar, bu planın iptal edilmesine yol açmıştı. Tekrar en başa dönerek telefonun tasarımını güçlendiren Samsung, telefonu kırılmaya meyilli hâle getiren parçaları revize etmişti.

Galaxy Fold ile hemen hemen aynı tarihte tanıtılan bir diğer katlanabilir telefon olan Huawei Mate X’in çıkışı da çeşitli ertelemeler sonucunda gecikmişti. Ancak bu sıkıntılar, aralarında Motorola’nın da bulunduğu başka üreticileri katlanabilir telefon pazarına girmekten alıkoymamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER