Teknoloji

Galaxy A51 yılın ilk üç ayında Android pazarının kralı oldu

samsung galaxy a51
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yapılan araştırmalar, Android pazarında insanların amiral gemisi telefonlardan ziyade orta segment seçenekleri tercih ettiğini gösteriyor. Strategy Analytics’in araştırmasına göre; Samsung Galaxy A51, 2020’nin ilk üç ayının en çok satan Android telefonu oldu. Galaxy A51’i Xiaomi’nin Redmi 8 modeli takip ediyor. Üçüncü sıradaki Galaxy S20 Plus ise ilk altıya girebilen tek amiral gemisi telefon oldu.

Strategy Analytics ortak direktörü Juha Winter, mevcut durumu şu sözlerle değerlendirdi: “Mobil operatörlerin son yıllarda teşvikleri azaltması ve pek çok ülkenin virüs sonrası dönemde ekonomik durgunluğa girecek olması, dünya genelindeki akıllı telefon kullanıcılarının fiyat konusunda daha hassas hâle gelmesine yol açıyor. Tüketiciler yeterince iyi özelliklere sahip, makul fiyatlı telefonlara yöneliyor. Android için ‘amiral gemisi sonrası dönem’ başlıyor.”

Canalys’in araştırması da benzer bir tabloyu gösteriyor. Ancak iki araştırma, en çok satan Android telefon konusunda küçük bir ayrışma yaşıyor. Canalys Redmi Note 8 ve 8T’yi aynı cihaz olarak değerlendiriyor. Bu iki cihaz arasındaki temel farkın 8T’deki NFC desteği olduğunu belirtmek gerekiyor. Söz konusu hesaplamayla Redmi Note 8 serisi Galaxy A51’i geride bırakıyor. Ancak her iki araştırma şirketi de orta sınıf Android telefonların pazardaki hakimiyeti konusunda uzlaşmış durumda.

Bunun yeni bir trend olmadığını belirtmek gerekiyor. Daha önceki raporlarda 2019’un en çok satan Android telefonlarının Galaxy A serisi cihazları ve Xiaomi’nin Redmi modelleri olduğunu göstermişti. Ancak Winter’ın yorumları, bu eğilimin 2020’de de sürdüğünü ve koronavirüs salgını sonrasında ivme kazanacağını ortaya koyuyor.

Galaxy A51 ve Redmi Note 8 gibi telefonları öne çıkaran bu sürecin istisnası ise Apple olmuş gibi görünüyor. Canalys’in raporuna göre; iPhone 11, 2020’nin ilk çeyreğinin en çok satan akıllı telefonu oldu. iPhone 11 Pro Max ve Pro ise listede altıncı ve onuncu sıralara yerleşti. Ancak Apple’ın da yeni iPhone SE ile “uygun fiyatlı telefon” savaşlarına yeniden katılması; bu fiyat hassasiyeti olan yaklaşımın önümüzdeki dönemde iOS ekosistemine de yansıyabileceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER