Manşetler

Video: Samsung Galaxy A51 Kutusundan Çıkıyor

galaxy a51 kutu açılımı ve kutu içeriği

Samsung Galaxy A51, 2020’nin piyasaya çıkan ilk Android telefonlarından bir tanesi oldu. 3049 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatıyla müşterilerle buluşan bu akıllı telefon elimize ulaştı. Daha önce CES 2020’de ön inceleme imkanı bulduğumuz Galaxy A51’i öncelikle kutusundan çıkarıyoruz. Kutu içeriği, kurulum ve ilk kullanım gibi detaylara yer veriyoruz. Çok yakında da detaylı incelemesi Teknoblog’da olacak.

Galaxy A51 de Samsung’un giriş ve orta segment Android telefonlarından alıştığımız bir kutuda geliyor. Kapağı kaldırır kaldırmaz Galaxy A51 bizi karşılıyor. Her ne kadar videoda görülmese de, kapağın iç tarafında garanti belgesi, hızlı başlangıç kılavuzu, SIM kart iğnesi gibi kutu içerikleri mevcut. Telefonun altında ise hızlı şarj adaptörü, USB-C kablosu ve 3.5mm uçlu standart kulaklık bulunuyor.

Geçen yılın sonunda Google, Türkiye’de satılacak yeni Android telefonlar için lisans vermeyeceğine dair bir açıklama yapmıştı. Ancak şimdiye kadar çıkan yeni telefonlarda Google servisleri ve uygulamaları eksiksiz biçimde geliyor. Samsung Galaxy A51 için de durum aynı. İlk kurulumda Google Hesabına giriş yapılıyor. Bu da A51’in Google sertifikalı bir Android telefonu olduğunu gösteriyor. Kurulum sırasında eski Samsung telefonunuzdan veya başka bir telefondan bilgileri de kolaylıkla aktarabilirsiniz. Ekran içi parmak izi okuyucusuna parmak izi ekleme işlemini de ilk kurulum esnasında gerçekleştirebilirsiniz. İlk izlenimlerimize göre parmak izi sensörü epey hızlı çalışıyor. Yüzle kilit açma işlemi için yüz tanıtmayı da ilk kurulum sırasında yapabilirsiniz.

Galaxy A51’de Android 10 ve One UI 2 ikilisi geliyor. Aslına bakarsanız, geçen yılın Samsung Galaxy telefonlarına göre çok fazla farklılık yok. Ancak hareketli duvar kağıtları epey ilgi çekici görünüyor. Kili ekranında gördüğümüz hareketli baloncuklar ve diğer nesnelerin oluşturduğu etki güzel. Tabii ki, bunun pil ömrüne de etkileri olacaktır. Telefonda Google uygulamaları eksiksiz şekilde mevcut. Aynı zamanda çeşitli Samsung uygulamaları ve Microsoft klasörü içinde de Office Online, OneDrive, LinkedIn, Outlook uygulamaları yüklü şekilde geliyor. Bu arada Facebook, Netflix, Spotify gibi popüler uygulamaların yüklü geldiğini belirtelim. Son zamanlarda Türkiye’de satılan Samsung Galaxy telefonlarında gördüğümüz Trendyol uygulaması Galaxy A51’de de mevcut durumda.

Eğer Galaxy A51 ile ilgili merak ettikleriniz varsa, bunları aşağıdaki yorum alanı aracılığıyla bize ulaştırabilirsiniz. Çok yakında yayınlayacağımız detaylı Samsung Galaxy A51 incelemesinde bu soruların cevaplarını da vermeye çalışacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER