Teknoloji

iOS 13.3.1 güncellemesi yayınlandı, dikkat çeken düzeltmeler var

ios 13.3.1

Apple bugün iOS 13.3.1 güncellemesini yayınladı. Yeni güncelleme iki önemli düzeltmeyi içeriyor.

Öncelikle İletişim Sınırları’nda kişilerin Ekran Süresi parolasını girmeden eklenmesine izin veren bir sorunu gideriyor. Böylelikle genç iPhone kullanıcılarının Ekran Süresi parolası girmeden kişi eklemelerine imkan sağlayan açık kapatılıyor. Ebeveynler rahat bir nefes alacaktır.

iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max için, konum servislerinin U1 Ultra Geniş Bant çipi tarafından kullanımını denetleyen bir ayar da ekleniyor. Geçtiğimiz ay, Brian Krebs adlı güvenlik uzmanı şirketin en yeni telefonlarında konum izleme ayarlardan kapatılmış olsa bile konum verisi talebinde bulunulduğunu öne sürmüştü.

Apple, iPhone 11’in yeni U1 yongasının ve ultra geniş bant teknolojisinin belirli konumlarda kullanımını yasaklayan uluslararası gereksinimleri sorumlu tutmuş ve bu konum verisinin cihazda tutulduğunu, herhangi bir şirket tarafından toplanmadığını kaydetmişti. Her ne olursa olsun, iOS 13.3.1’in sürüm notlarına göre kullanıcılar konum servislerinin U1 Ultra Geniş Bant çipi tarafından kullanımını denetleyen bir ayara kavuşuyor.

iPhone’a gelen iOS 13.3.1 ve iPad’e gelen iPadOS 13.3.1 güncellemeleriyle birlikte Mail uygulamasına birtakım düzeltmeler de getiriliyor. “Uzaktaki Görüntüleri Yükle” ayarı etkisizleştirilmişken bile uzaktaki görüntülerin yüklenmesine neden olabilen sorun çözülüyor. Ayrıca birden fazla geri alınmış diyalogun Mail’de görünmesine neden olabilen bir sorun da gideriliyor.

FaceTime’ın geniş kamera yerine arkaya bakan ultra geniş kamerayı kullandığı bir sorun da bu güncellemeyle birlikte ele alınıyor. Öte yandan bazı araçlarda telefon araması yapıldığında sesin bozulmasına neden olabilen bir CarPlay sorunu da çözüme kavuşuyor. Kamera tarafında ise, iPhone 11 or iPhone 11 Pro ile çekilen Deep Fusion fotoğrafları düzenlenmeden önce anlık bir gecikmeye neden olan bir sorun gideriliyor. Anında ilet bildirimlerinin Wi-Fi üzerinden teslim edilmesinin başarısız olduğu bir sorunu da çözüyor.

Bu arada Apple macOS, watchOS ve tvOS için de yazılım güncellemeleri yayınladı.

iOS 13.3.1 güncellemesini Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip ederek kablosuz bağlantı üzerinden yükleyebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER