Teknoloji

Fujifilm X-T3: Daha hızlı otomatik odak ve 4K/60fps video çekimi

Fujifilm X-T3

Fujifilm, X Serisi APS-C aynasız kameralarının en son üyesi X-T3’ün duyurusunu gerçekleştirdi. Şirketin oldukça olumlu beğeniler toplayan üst sınıf X-T2 modelinin takipçisi niteliğindeki bu yeni model 26.1 megapiksel X-Trans CMOS IV sensör ve X-Processor 4 görüntü işlemcisi gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Önceki modelin 24.3 megapiksel X-Trans CMOS III sensörüne göre önemli aşama kaydeden Fujifilm X-T3, şirketin belirttiğine göre, dramatik biçimde iyileştirilmiş bir otomatik odaklama sistemiyle geliyor. Aynı zamanda saniyede 60 kare hızında 4K video kayıt yeteneği de geliştirildi.

Fujifilm X-T3’te yepyeni 0.5 inç, 3.69 milyon noktalı OLED vizör yer alıyor. Bu elektronik vizör 100 fps’lik yenileme hızı ve 0.005 saniyelik gecikmesiyle, X-T2’deki vizöre göre çok daha keskin ve net bir görüş sunuyor. Arkada yer alan LCD ekran dokunmatik özellik kazanıyor. Böylece ekranda istediğiniz yere dokunup oraya odaklama yapabilirsiniz. Ekran daha önceki modelde olduğu gibi üç yönlü döndürme mekanizmasına sahip. Ne var ki, öne çevirip video günlük veya selfie çekimini daha kolay hâle getirmek mümkün olmuyor.

Fujifilm X-T3
Fujifilm X-T3

X-T3’ün görüntüleme sensörünün üstünde 2.16 milyon faz algılama noktası bulunuyor. Daha fazla hız için 117 otomatik odak noktasını seçebilir ya da daha fazla doğruluk için sayıyı 425’e kadar yükseltebilirsiniz. Daha yüksek otomatik odak noktasının varlığı sayesinde X-T3, X-T2’ye göre çok daha düşük ışıklı koşullarda bile netleme yapabiliyor. Pozlama telafisi X-T2’de -1EV iken X-T3’te -3EV’ye kadar iniyor. Yüz ve göz algılama da daha iyi performans gösteriyor ve artık sürekli çekim modunda da çalışıyor. Böylelikle tüm çekim koşullarında daha doğru otomatik odaklamanın yapıldığı belirtiliyor.

Mekanik deklanşör modunda saniyede 11 kareye kadar sürekli çekim yapabilirsiniz. Eğer elektronik deklanşöre geçiş yaparsanız, saniyede 30 kare gibi çok yüksek bir hıza erişebilirsiniz.

Fujifilm video tarafında da işleri ciddi biçimde ilerletiyor. X-T3 hem dahili hem de harici olarak 4K 60fps video çekmekle kalmıyor, aynı zamanda 4:2:0 10-bit video çıkışı sunuyor. Maksimum dahili bit hızı HEVC modunda, saniyede 30 kareye kadar hızda çekim yaparken 400 Mbps oluyor. Üstelik X-T3 şimdi hem mikrofon hem de kulaklık jaklarıyla birlikte geliyor. Bu sayede söz konusu unsurlar için harici pil kabzasına gerek kalmıyor. Son olarak “rolling shutter” etkisi 11 milisaniyeye kadar indiriliyor, bu sayede söz konusu etki sadece hızlı dönüşlerde hissediliyor.

Fujifilm X-T3 20 Eylül’den itibaren satışa çıkmaya başlayacak. XF-18-55 objeklifli fiyatı 8499 TL olarak belirlendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER