Teknoloji

Fujifilm Instax SQ20 şipşak fotoğraf makinesi video da çekebiliyor

fujifilm instax sq20
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Fujifilm ikinci hibrit şipşak fotoğraf makinesini tanıttı. Bu yeni ürün, Instax serisi için sıra dışı sayılabilecek bir özelliği, video kaydını içeriyor.

Instax Square SQ20, en fazla 15 saniye uzunlukta video klipler çekebiliyor. Bunları bir SD kartına kaydedebilirsiniz, ancak SQ20’nin olayı bu değil. Bu fotoğraf makinesi video klipleri kullanarak yeni fotoğraf efektleri oluşturuyor. Bunları düzenleyebilir ve doğrudan kameradan çıktısını alabilirsiniz.

SQ20’nin hareket modu olarak adlandırılan özelliği sayesinde videoyu karıştırarak en iyi kareyi yakalayabilir ve o anın çıktısını alabilirsiniz. Bir başka seçenek de sahte uzun pozlama etkisi oluşturmak. Videodaki hareket bulanıklaştırılıyor ve böyle bir efekt elde ediliyor. Aynı zamanda bu modda çekilen fotoğraflara 35 milimetre film şeridi kenarlığı uygulanabiliyor.

Bu yeni yeteneklerin dışında, teknik özellikler bakımından bir indirgeme durumu söz konusu. SQ10’da yer alan 1/4 inçlik sensör yerine 1/5 inçlik bir sensör kullanılıyor. Lens, f/2.4 diyafram açıklık değeriyle aynı tutuluyor. Ancak daha küçük boyutlu sensör nedeniyle çekim yapılan görüş alanı daralıyor. 28.5mm eşdeğerden 33.4mm’ye geriliyor.

Fujifilm, bu durumu dijital yakınlaştırma işlevi ekleyerek biraz olsun telafi etmeye çalışıyor. 4 kat optik yakınlaştırma imkanı sunuyor. Böylelikle ilk kez bir Instax kamerada yakınlaştırma özelliğini görüyoruz.

Diğer açılardan SQ20, geçen yılın nisan ayında tanıtılan SQ10‘a oldukça benziyor. Temelde dahili fotoğraf yazıcısına sahip bas-çek fotoğraf makinesi olan bu ürün her iki yaklaşımın da avantajlarından yararlanma fırsatı sunuyor.

Fujifilm SQ20, 20 Ekim’de yurt dışında satışa sunulacak. Fiyatı ise henüz açıklanmadı. SQ10, yurt dışında 280 dolarlık fiyat etiketiyle satışa çıkmıştı. Şu anda Türkiye’de 1900-2000 TL aralığında bir fiyattan satılıyor. Tabii ki, iş sadece kamerayı satın almakla bitmiyor. Belirli aralıklarla şipşak film kartuşları satın almalısınız. SQ10’unkiler şu anda 80 TL civarında fiyattan alıcı buluyor.

İLGİLİ HABERLER