Teknoloji

Fujifilm’den çocuklara özel avuç içi fotoğraf makinesi: Instax Pal

fujifilm instax pal

Fujifilm Instax Pal adını taşıyan yeni ürünüyle küçük bir fotoğraf makinesi ve Instax Mini Link 2 akıllı telefon yazıcısını birleştiriyor. Hedef kitlesinde çocuklar olan Instax Pal, ekim ayının sonlarında 199.95 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Bu fiyata 10’lu bir Instax Mini film paketinin dahil olduğunu belirtmekte de fayda var.

Avuç içi büyüklüğünde bir dijital fotoğraf makinesi olan Instax Pal’da yerleşik bir vizör bulunmuyor. Bu makine fotoğrafları da basamıyor. Ancak kullanıcılar akıllı telefon uygulaması üzerinden çektikleri fotoğrafları görüntüleyebiliyor ve telefona bağlanan Instax Mini Link 2 yazıcı üzerinden fotoğrafların çıktısını alabiliyor.

Fujifilm’in ürün portföyünü düşününce Instax Pal gibi bir cihaza ihtiyaç olup olmadığı tartışılabilir. Şirket hâlihazırda aynı fiyata hem fotoğrafları basabilen hem de uygulamaya gönderebilen Instax Mini Evo gibi bir ürünü mevcut. Üstelik bu ürün de neredeyse aynı fiyat karşılığında satılıyor. Bir vizöre sahip olan ve gerçek bir fotoğraf makinesi hissiyatı veren Instax Mini Evo’ya bizzat Fujifilm tarafından daha farklı bir alternatif hazırlanması garip görünüyor.

Fujifilm Instax Pal ile Mini Evo’nun yeteneklerini çocuklara uygun hâle getiriyor

Fujifilm’in Instax Mini Evo’nun başarısını bu kameranın daha sevimli ve çocuklara uygun bir ürünle tekrarlamaya çalıştığı söylenebilir. Instax Pal’in tasarımının her yeriyle “eğlence” diye bağırması da bunu destekliyor. Örneğin, kullanıcılar kendi deklanşör seslerini oluşturabiliyor. Fotoğraflara filtre, metin ve çıkartma eklenebiliyor. Buna ek olarak, küçük boyutları ve parmağa geçebilen halkası da Fujifilm Instax Pal’i çocuklara uygun bir ürüne dönüştürüyor. Basılacak fotoğrafların seçilebilmesi de Instax Pal’e artı puan kazandıran özellikler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER