Teknoloji

Fujifilm Instax Mini 40 nostaljik tasarım ve standart özelliklerle geliyor

fujifilm instax mini 40

Fujifilm Instax Mini 40 adını taşıyan yeni anında baskı yapan (Polaroid) fotoğraf makinesini duyurdu. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Instax Mini 11’i hatırlatan Mini 40, klasik bir görünümü biraz daha yüksek bir fiyat karşılığında sunuyor. Sadece iki tuşu bulunan makinede yerleşik flaş ve açılır bir yakın çekim lens mevcut.

Instax Mini 40’ta film kartuşu arkadan dolduruluyor. Lensin altındaki butona dokunulduğunda da lens açılıyor ve kamera çalışmaya başlıyor. Fotoğraf çekmek için deklanşöre basıldığında gerekli ayarları Instax Mini 40 hallediyor. Uygun pozlamanın seçimi, deklanşör hızının optimizasyonu ve flaşın çalıştırılması gibi işler cihaz tarafından yapılıyor.

Böylelikle başlangıç seviyesindeki kullanıcıların her türlü senaryoda iyi fotoğraflar çekmesi kolaylaşıyor. Instax Mini 40’ta hem normal hem de selfie modları mevcut. Selfie modu için lensi yaklaşık 1 cm. öne doğru çekmek gerekiyor. Böylelikle yakın fotoğraflar daha keskin görünüyor. Buna ek olarak, cihazın üzerinde selfie çekimine yardımcı olacak küçük bir ayna mevcut.

Fujifilm Instax Mini 40 pek çevre dostu bir ürün profili çizmiyor. Bir çift AA pille çalışan fotoğraf makinesiyle 100 kare çekilebiliyor. Büyük plastik kartuşlarda ise sadece 10 film bulunuyor. Yurt dışında nisan ayının sonunda satışa sunulacak olan Instax Mini 40’ın fiyat etiketinde 100 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER