Teknoloji

DJI’ın yeni drone’u Air 2S’in tasarımı ve özellikleri ortaya çıktı

dji air 2s

DJI Air 2S drone henüz tanıtılmış değil. Ancak Technik News sitesi ve Roland Quandt tarafından paylaşılan fotoğraflar, drone’un tasarımı konusunda fikir edinmeyi sağlıyor. DJI’ın yeni drone’u geçtiğimiz ay ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) veri tabanında görülmüştü.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan Mavic Air 2’nin daha gelişmiş bir versiyonu olması beklenen Air 2S, daha gelişmiş bir kamerayla gelecek. Drone’un DJI tarafından üretilen V2 Googles ve Motion Controller (Hareket Kontrolcüsü) gibi aksesuarları da desteklemesi öngörülüyor.

Yeni görseller ve daha önce duyumcu OsitaLV tarafından paylaşılan tanıtım videosu, 1 inç 20 megapiksel kamera sensörünü gösteriyor. Kameranın çözünürlüğü Mavic Air 2’nin 48 megapiksel kamerasından düşük olsa da, fiziksel olarak boyutun büyümesi sayesinde özellikle düşük ışık performansının iyileşmesi bekleniyor. Sensörün Mavic 2 Pro’dakine benzer bir şekilde yüksek görüntü kalitesi sunacağı söyleniyor.

DroneDJ’in haberine göre, Air 2S DJI’ın V2 Googles ve Motion Controller aksesuarlarını da destekleyecek. Bu aksesuarlar geçtiğimiz ay FPV drone ile birlikte duyurulmuştu. V2 Googles gözlük ile uyumluluk, drone’un birinci kişinin bakış açısıyla yönetilmesini mümkün hâle getiriyor. Air 2S’in DJI FPV gibi akrobatik hareketler yapabilmesi beklenmiyor. Ancak V2 Googles sayesinde daha kapsayıcı bir deneyimin sağlanması öngörülüyor.

Mavic isminden vazgeçilmesi ve DJI ActiveTrack standardının dördüncü versiyonuna geçilmesi de Air 2S’in getirdiği değişiklikler arasında bulunuyor. DJI Air 2S, 3500 mAh pille çalışacak. Drone’Un Mavic Air 2’ye kıyasla 30 gram daha ağır olduğu da sızan bilgiler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER