Teknoloji

Fujifilm gelecek yıl 100 megapiksel medium format kamera çıkaracak

fujifilm medium format
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Fujifilm yeni medium format kamerası GFX-50R‘yi tanıttı, ancak şirketin büyük dijital sensörlere sahip kameralara meraklı olanlara gösterdikleri bununla sınırlı kalmadı. Şirket, gelecek yıl, 100 megapiksel sensörlü yeni bir GFX modeli çıkaracağını da açıkladı.

Üstelik, henüz adı açıklanmayan kamerada gövde içi görüntü sabitleme sistemi (IBIS) de bulunacak. Bu da bir medium format kamera için dikkate değer bir başarı olarak nitelendirilebilir.

Fujifilm bu kamera hakkında fazla detay vermedi. Yine de, bunun gelecek yıl piyasaya çıktığında 10 bin dolar civarında bir fiyata sahip olacağı tahmin ediliyor. Görüntü sabitleme işlemini kameraya bağlanan her lensten bağımsız olarak yapmayı sağlayan IBIS özelliğine ek olarak, bu yeni model 4K video çekimi de gerçekleştirebilecek.

Şirketin ilk dijital medium format kamerası GFX-50S, iki yıl kadar önce tanıtılmıştı. O zamandan bu yana da onun için yarım düzine lens çıkarıldı. Aynı zamanda yakında çıkacak daha fazla lens seçeneğinin de duyurusu gerçekleştirildi.

Gelecek yıl çıkacak model yeni GFX-50R gibi inceltilmiş bir telemetre kamera görünümü yerine; GFX-50S gibi, DSLR tarzı bir tasarıma sahip olacak. Aynı zamanda altta entegre kabza bulunacak. Bu da kapladığı alanı biraz daha artıracaktır.

Medium format kamera dünyasının diğer üyeleri arasında Hasselblad ve PhaseOne da bulunuyor. Her ikisinin de 100 megapiksel çözünürlüklü modelleri piyasada mevcut. Aynı zamanda Pentax‘ın medium-format kamerası da bulunuyor. Ancak o model 51 megapiksel sensöre sahip.

Fujifilm‘in yeni kamerasının fiyatı bir otomobil fiyatına yakın olacak gibi görünüyor. Yine de, Hasselblad ve PhaseOne’ın seçeneklerine göre daha aşağıda bir fiyata sahip olacaktır. Bu da onu sanat veya stüdyo fotoğrafçıları için ideal hâle getirebilir.

İLGİLİ HABERLER