Teknoloji

Foxconn kurucusu Terry Gou başkanlık görevini bırakıyor

foxconn apple

Foxconn kurucusu ve başkanı Terry Gou, başkanlık görevini bırakacağını açıkladı. Foxconn’u 45 yıl önce kuran Terry Gou, bu uzun mesaisi sonucunda Tayvan’ın en zengin kişisi hâline gelmişti. Reuters‘a konuşan Gou; şirketin günlük işleyişine karışmayacağını, ancak önemli kararların alınmasıyla ilgili süreçlere dahil olacağını belirtti.

Gou, Foxconn’un yüzde 9.4 hissesini elinde bulunduruyor. Önümüzdeki aylarda görevi bırakacak olan Gou, konuyla ilgili olarak şirketin yönetim kuruluyla görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Haziran ayında düzenlenecek olağan genel kurulda hissedarlara bir duyuru yapılacağını belirten Foxconn’un kurucusu, başkanlık görevini kime devredeceği konusunda ise şimdilik ipucu vermedi.

Gou, bu kararı tecrübesini gelecek nesillere aktarmak için aldığını söyleyen Gou, 69 yaşında olduğunu ve 45 yıllık tecrübesini aktarabileceğini dile getirdi. Gou, genç insanların öğrenme, yetki alma ve yönetme süreçlerinin hızlanmasını istediğinin de altını çizdi.

Gou’nun kararının Foxconn için kritik bir dönemde geldiğini söylemek çok yanlış olmayacaktır. Şirket bir süredir gelir için Apple’a olan bağlılığını azaltmaya çalışıyor. Apple’ın bir numaralı iPhone üreticisi olan Foxconn’un gelirlerinin yarısının Apple’dan geldiği tahmin ediliyor. Apple’ın iPhone satışları için yatay bir seyir öngörmesi de Foxconn’un gelir kaynaklarını çeşitlendirmesini daha önemli hâle getiriyor.

Foxconn hisseleri, Gou’nun açıklamasının ardından günü yüzde 3.2 oranında yükselişle tamamladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER