Teknoloji

Fossil Q Venture ve Q Explorist Android Wear saatler tanıtıldı

fossil q venture q exploristFossil iki yeni Android Wear cihazının duyurusunu gerçekleştirdi. Bu iki akıllı saatle birlikte şirket ilk kez dairesel ekran kullanıyor. Şimdiye kadar Fossil’in Q serisinde yer alan tüm saatler patlak lastik görünümüne sahipti. Bu yapı biraz da çevresel ışık sensörlerini yerleştirmek için tercih ediliyordu. Fossil Q Venture ve Q Explorist modellerinde ise bunlardan vazgeçildiğini görüyoruz.

Her iki cihazın teknik özellikleri birbirine oldukça yakın görünüyor. Aynı zamanda pazardaki diğer Android Wear saatlerle de benzer seviyelerde. Yukarıda fotoğrafın sağında gördüğünüz Fossil Q Explorist’te 44 mm. çapında ve 12 mm. kalınlıklı kasa bulunuyor. Bunun içinde 4 GB dahili hafıza ve 512 MB RAM mevcut. Solda yer alan Q Venture ise 42 mm.’lik gövdesiyle biraz daha küçük. Ancak o da 12 mm. kalınlığı korumaya devam ediyor.

Her ikisi de IP67 sertifikasına sahip, yani suya ve toza dayanıklı. Tüm gün çalışmayı sağlayacak pil ömrüne sahip olan bu saatlerde Snapdragon Wear 2100 işlemci bulunuyor. Bluetooth 4.1 bağlantı desteği de mevcut. Ne var ki, NFC yok. Bu da Android Pay gibi mobil ödeme sistemlerinin telefonda kullanılamayacağı anlamına geliyor.

Q Explorist’in altın, roze altın ve duman renkleri bulunacak. Q Venture’ın ise gümüş, roze altın ve kristalli roze altın gibi seçenekleri bulunacak. Her iki akıllı saat de, 255 dolardan başlayan yurt dışı fiyatlarıyla Fossil’in web sitesinde ön siparişe sunuldu.

İLGİLİ HABERLER