Teknoloji

Fossil Q akıllı saatler Snapdragon Wear 2100 işlemciyle geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fossil qQualcomm geçtiğimiz şubat ayında akıllı saatler için geliştirdiği Snapdragon Wear 2100 işlemcisini tanıtmıştı. Bu işlemciyi tanıtan akıllı saatler de sonunda gün yüzüne çıkmaya başladı.

Qualcomm, Berlin’de IFA 2016 kapsamında düzenlediği etkinlikte Snapdragon Wear 2100 işlemci taşıyan Fossil Q Wander ve Marshal akıllı saatleri tanıttı. Fossil’in akıllı saatleri, Qualcomm’un işlemcisini barındıran ilk ürünler değil. Daha öncesinde aynı işlemciyi taşıyan Nixon Mission Surf akıllı saati ve Asus ZenWatch 3 de görücüye çıkmıştı.

Android Wear işletim sistemli akıllı saatler için geliştirilen Qualcomm Snapdragon Wear 2100, şirketin daha öncesinde giyilebilir ürünlere yerleştirilen işlemcilerine kıyasla yüzde 25 oranında daha az güç sarfediyor. Buna ek olarak, giyilebilir ürünlerin başka cihazlara bağlanma zorunluğu da ortadan kalkıyor. Böylelikle akıllı saatlere LTE modem yerleştirilmesinin önü açılıyor. Fossil Q saatlerinin özelinde Snapdragon Wear 2100 sayesinde ekranın “sürekli açık” olması da sağlanıyor.

Fossil Q serisi akıllı saatler satışa sunuldu

Fossil’in yeni akıllı saatleri, ağustos ayının son haftası itibarıyla piyasaya çıktı. Wander’ın fiyat etiketinde 295 dolar yazarken, Marshal için 315 dolar ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER