Teknoloji

Fossil Q ailesini Venture HR ve Explorist HR modelleriyle genişletiyor

fossil qFossil Q akıllı saat ailesini yeni modellerle genişletmeyi sürdürüyor. Ailenin dördüncü nesil üyeleri olan 40 mm. Q Venture HR ve 45 mm. Q Explorist HR gözler önüne çıktı.

Adlarında bulunan HR etiketinden de anlaşılabileceği üzere, her iki saat de kalp atış hızı ölçümü yapabiliyor. GPS desteğine sahip saatler, yüzerken de kullanılabiliyor. Böylelikle akıllı saatlerle yüzme egzersizleri de takip edilebiliyor. Bu noktada saatin derine dalmaya uygun olmadığını belirtmek gerekiyor.

Hem Q Venture HR hem de Q Explorist HR, 1 saatlik şarjın ardından 24 saati aşkın bir kullanım süresi sağlıyor. Fossil yeni akıllı saatinde kullanıcılarına 36 farklı kadran seçeneği sunuyor. Bazı kadran seçeneklerinde kullanıcılar kalp atış hızı bilgilerini görebiliyor. Buna ek olarak, saatte kaydedilen veriler Google Fit’e de aktarılıyor. Çalma listelerinin de eş zamanlanabildiği saatlerde Google Pay desteği de bulunuyor.

Fossil Q Venture HR ve Explorist HR’ın kalbinde Qualcomm Snapdragon Wear 2100 yonga seti bulunuyor. Google Wear OS işletim sistemiyle çalışan saatin kayışları değiştirilebiliyor. Saatlerin fiyatları ve piyasaya çıkış tarihi konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER