EğlenceTeknoloji

Yeni Fortnite sezonunun başlangıcı ertelendi

fortnite
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Epic Games, yeni Fortnite sezonunun başlangıç tarihinin bir ay ileri atıldığını açıkladı. Normalde 1 Mayıs’ta başlaması planlanan 2. Bölüm’ün üçüncü sezonu, 4 Haziran’da başlayacak. Epic’ten yapılan açıklamada bu kararın neden alındığı konusunda detay verilmedi.

Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Fortnite’ın 2. Bölüm ikinci sezonunun daha önce açıkladığımız 30 Nisan tarihinden biraz daha sonra bitmesine karar verdik. Bunun öncesinde mevcut sezon için çok sayıda içerik sunulacak. Yeni bir oyun deneyimi, meydan okumalar, daha fazla XP sunacağımız güncellemeler ve bir-iki sürprizimiz var.”

Epic Games, Fortnite’ın bir süre önce başlayan 2. Bölüm macerasında ikinci kez bir sezonun bitiş tarihini ertelemiş oldu. Şirketin neden böyle bir karar aldığı bilinmese de, bazı tahminlerde bulunmak mümkün. Akıllara gelen ilk seçenek ise küresel koronavirüs salgınının etkisi oluyor. Merkezi ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde bulunan Epic’in personeli evden çalışıyor. Bu nedenle Epic’in daha önceki takviminin işleyişinde sorun yaşanmış olması muhtemel görünüyor.

Fortnite’ın rekabetçi boyutu da mevcut sıkıntılardan etkilenmiş durumda. Geçtiğimiz yaz düzenlenen başarılı Dünya Kupası’nın ardından bu etkinlikler iyiden iyiye yavaşlarken, mart ayının ilk günlerinde de performans problemleri nedeniyle nakit para ödüllü tüm turnuvaların durdurulduğu açıklanmıştı. Küresel koronavirüs salgını da bu büyük turnuvaların düzenlenmesini uzun süreli şekilde askıya almış gibi görünüyor.

Hâlihazırda hem Fortnite evreninde hem de dünyada çok fazla şey olup bitiyor. Bu nedenle Epic Games’in yeni sezon konusunda aceleci davranmamasını doğal karşılamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER