EğlenceTeknoloji

Fortnite açığı çöp kutularını ölüm makinesine dönüştürüyor

fortnite

Fortnite oyuncularına yeni sunulan imkanlardan biri olan çöp kutularına saklanmak. Ancak bu imkan şu sıralar bir ölüm tuzağı işlevi görebiliyor. Oyundaki bir açık, oyuncular çöp kutusundan çıkmaya çalışırken bir roket gibi fırlatılmalarına neden oluyor. Arkalarından çıkan dumanla gerçekten bir rokete benzeyen oyuncular, yere indiklerinde ise ölümle karşı karşıya kalıyor.

Fortnite’ın yeni bölümüyle birlikte oyuncuların yeni stratejileri denemesi mümkün hâle gelmişti. Saman yığınlarına veya çöp kutularına saklanabilmek de bu yeni imkanlar arasında yer alıyor. Zıplama tuşuyla buraların içine girebilen oyuncular, yine zıplama tuşuna basarak buralardan çıkabiliyor.

Fortnite oyuncuları yüksekten yere sert şekilde düşebiliyor

“Bigdog-475” rumuzlu Reddit kullanıcısı, bu özellikle ilgili bir problemi gözler önüne serdi. Oyuncular çöp kutularından veya saman yığınlarından kendilerini fırlattıklarında bir duman bulutu gibi gökyüzüne doğru yükseliyor. Bu sırada oyuncular rakipleri tarafından görülmüyor. Ancak yere iner inmez oyuncular normal şekillerine dönüşüyor ve yüksek mesafeden sert şekilde düştükleri için çok sert hasar görebiliyor ve bu hasar ölümlerine de neden olabiliyor.

Söz konusu açık, oyuncuları sürekli olarak etkilemiyor. Yine de, bu sorunun düzeltilmemesi oyuncular adına önemli bir problem olarak değerlendirilebilir. Bu problemin ortadan kaldırılması konusunda Fortnite’ın yapımcısı Epic Games’ten bir açıklama gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER