EğlenceTeknoloji

Fortnite’ın yeniliklerle dolu ikinci bölümü başladı

fortnite 2. bölüm

Oyuncularını yeterince uzun süre boyunca bir kara deliğe baktıran Epic Games, sonunda Fortnite 2. Bölüm macerasını başlattı. Oyunda yeni bir sayfayı açan bu büyük güncelleme, oyuncuları yepyeni bir haritaya taşıyor. Yepyeni kıyafetler ve oyun mekaniğine eklenen yeni özellikler de güncellemenin parçaları arasında bulunuyor.

Fortnite’ın yeni haritası, selefine kıyasla biraz daha dağlık görünüyor. Adada toplam 13 yeni bölge bulunuyor. Adanın ortasından oyuncuların yüzmek, balık tutmak veya sürat tekneleriyle hareket etmek için kullanabilecekleri bir su kanalı da yer alıyor. Sürat teknesinin de Fortnite’ın yeni ulaşım araçlarından biri olduğunu belirtmek gerekiyor.

Görevler Fortnite’ın birinci bölümünün sonlarında biraz değiştirilmişti. İkinci bölümle birlikte bu değişim biraz daha kuvvetlendiriliyor. Oyuncuların Savaş Bileti seviyelerini ilerletebilmeleri için hem kendilerine verilen görevleri yerine getirmeleri hem de hazine arayarak veya diğer oyuncuları geride bırakarak oyun içi madalyalar kazanmaları gerekiyor. Oyuncular madalya kartlarını doldurduklarında tecrübe puanlarını artırabiliyor.

Epic yeni bölümde oyuncuları, daha çok eğlence ve daha az çalışmanın beklediğini iddia ediyor. Bu iddianın doğruluğunu görmek içinse biraz sabırlı olmak gerekiyor. Tıpkı daha önce olduğu gibi, Savaş Bileti yine hediye edilebiliyor ve oyunculara 100’den fazla kilidi açılabilir oyun içi unsur sunuyor. Ancak hesap seviyeleri artık 250’ye kadar çıkabiliyor.

Her Fortnite sezonunda yeni kıyafetler sunan Epic Games, bu geleneği yeni bölümde de devam ettiriyor. Şirket tarafından paylaşılan tanıtım görsellerinde ve videosunda bu kıyafetlerin büyük kısmını görmek mümkün oluyor. İki adet yeni çift namlulu ve bir adet de uzun menzilli tüfek de Fortnite 2. Bölüm ile birlikte oyunculara sunuluyor.

Fortnite 2. Bölüm ile oyuncularına arkadaşlarını iyileştirme gücünü veriyor

Fortnite’ta oyuncular artık sargı bezi bazukasıyla arkadaşlarını iyileştirebiliyor ve gerektiğinde onları tehlikeden uzak yerlere taşıyabiliyor. Yükseltme Masası ise kaynakları kullanarak eldeki mevcut silahları ve ekipmanları geliştirmeyi mümkün kılıyor. Oyuncular saman balyalarına veya çöp kutularına saklanarak rakiplerine pusu da kurabiliyor.

Tekli, Çift ve Takım oyunu seçeneklerini geri getiren Fortnite 2. Bölüm, Üçlü seçeneğini de ana oyunun parçalarından biri hâline dönüştürüyor. Bunun dördüncü kişiyi bulmakta zorlanan takımlar için oldukça iyi bir haber olduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER