Eğlence

Formula E sezonu koronavirüs sebebiyle durduruldu

formula e

Elektrikli yarış otomobillerinin yarıştığı Formula E şampiyonasında mevcut sezon, küresel koronavirüs salgını nedeniyle durduruldu. Durdurma kararını Formula E’nin yönetimi ve Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) birlikte duyurdu. Yapılan açıklamada, hızla yayılan koronavirüs salgını nedeniyle en doğru hareketin “sezonu durdurmak” olduğu belirtildi.

Bu karar, Fransa’nın başkenti Paris ve Güney Kore’nin başkenti Seul’deki yarışların iptal edilmesi anlamına geliyor. Endonezya’nın başkenti Cakarta’da gerçekleşmesi planlanan yarış ise iki gün önce ertelenmişti.

Organizatörler, mart ve nisan ayları içinde herhangi bir yarışın düzenlenmeyeceğini belirtti. Mayıs ayı için “sarı ışık” yakılsa da, “şartların düzelmesi durumunda” sezonun haziran veya temmuz aylarında yeniden başlaması ihtimalinin kuvvetli olduğu ifade edildi.

Formula E’nin kurucusu ve başkanı Alejandro Agag, mevcut küresel sağlık krizinin sona ermesi ve koronavirüs salgınının durmasıyla birlikte şampiyonanın yeniden tam güçle başlayacağını dile getirdi.

Formula E, koronavirüs salgınının vurduğu tek motor sporları organizasyonu değil. Formula 1’de bu hafta başlayacak 2020 sezonunun ilk üç yarışı da koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi. Formula 1 sezonunun başlangıcının da mayıs ayını bulabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER