Eğlence

Formula E sezonu koronavirüs sebebiyle durduruldu

Formula E sezonu koronavirüs sebebiyle durduruldu
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Elektrikli yarış otomobillerinin yarıştığı Formula E şampiyonasında mevcut sezon, küresel koronavirüs salgını nedeniyle durduruldu. Durdurma kararını Formula E’nin yönetimi ve Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) birlikte duyurdu. Yapılan açıklamada, hızla yayılan koronavirüs salgını nedeniyle en doğru hareketin “sezonu durdurmak” olduğu belirtildi.

Bu karar, Fransa’nın başkenti Paris ve Güney Kore’nin başkenti Seul’deki yarışların iptal edilmesi anlamına geliyor. Endonezya’nın başkenti Cakarta’da gerçekleşmesi planlanan yarış ise iki gün önce ertelenmişti.

Organizatörler, mart ve nisan ayları içinde herhangi bir yarışın düzenlenmeyeceğini belirtti. Mayıs ayı için “sarı ışık” yakılsa da, “şartların düzelmesi durumunda” sezonun haziran veya temmuz aylarında yeniden başlaması ihtimalinin kuvvetli olduğu ifade edildi.

Formula E’nin kurucusu ve başkanı Alejandro Agag, mevcut küresel sağlık krizinin sona ermesi ve koronavirüs salgınının durmasıyla birlikte şampiyonanın yeniden tam güçle başlayacağını dile getirdi.

[irp]

Günün Öne Çıkan Fırsatları

İki üniteli Mercusys Wi-Fi 7 sistemi 1.485,72 TL indirimle 4.413,28 TL
İki üniteli Mercusys Wi-Fi 7 sistemi 1.485,72 TL indirimle 4.413,28 TL
Satın Al
Türkçe Q mekanik Aula F87 Pro 477 TL indirimle 2.519 TL
Türkçe Q mekanik Aula F87 Pro 477 TL indirimle 2.519 TL
Satın Al
Core Ultra 7’li ThinkBook 14, Premium ile 50.064,85 TL’ye geliyor
Core Ultra 7’li ThinkBook 14, Premium ile 50.064,85 TL’ye geliyor
Satın Al
Kablosuz SteelSeries Aerox 3 Ghost 250 TL indirimle 2.999 TL
Kablosuz SteelSeries Aerox 3 Ghost 250 TL indirimle 2.999 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Formula E, koronavirüs salgınının vurduğu tek motor sporları organizasyonu değil. Formula 1’de bu hafta başlayacak 2020 sezonunun ilk üç yarışı da koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi. Formula 1 sezonunun başlangıcının da mayıs ayını bulabileceği belirtiliyor.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl