Teknoloji

FLIR FX Wi-Fi güvenlik kamerası bütün hareket kayıtlarını tek bir videoda birleştiriyor

flir-fx-wi-fi-kamera-080415-1Akıllı telefonlara güç kazandıran kızılötesi kameranın arkasındaki şirket olan FLIR bir başka kamera daha tanıttı. Bu seferki kamera karanlıkta kalan detayları bulmaktan başka bir işle ilgileniyor. FLIR FX Wi-Fi kamera, diğer çoğu izleme ve güvenlik amaçlı kameraların aksine algıladığı hareketleri kaydediyor ve bütün bu hareketleri tek bir video klipte birleştirerek kameranın sahibine hareketin nasıl bir seyir izlediğini gösteriyor. Böylelikle aktivitenin tespiti için uzun uzun kayıtların seyredilmesine gerek kalmıyor.

FLIR FX Wi-Fi kamera taşınabilir bir web kamerasının tasarımına sahip ve düz olan herhangi bir zemin üstüne yerleştirilerek odanın izlenmesine izin veriyor. FLIR FX’i bir masaya, kütüphaneye veya rafa yerleştirmeniz yeterli. Wi-Fi desteği sayesinde bağlantı için kabloya ihtiyaç duymayan FLIR FX, 1080p çözünürlükte video kaydını microSD karta yapıyor ve içinde 160 derecelik FOV geniş açılı lens barındırıyor.

Entegre edilmiş kızıl ötesi LED lambalar sayesinde loş veya karanlık ortamlarda da izleme yapabilen FLIR FX çift yönlü ses desteği de barındırıyor. Entegre pili sayesinde sadece veri bağlantısı için değil, güç beslemesi için de kabloya ihtiyaç duymuyor. FLIR’in belirttiğine göre tek bir şarjla iki saatlik kayıt gerçekleştirilebiliyor.

flir-fx-wi-fi-kamera-hareket-080415

Kamerayı ilginç kılan bir diğer önemli husus da bulut tabanlı kayıt işleme özelliğine sahip olması. Gün boyunca takip edilen hareketler kısa bir klipte bir araya getiriliyor, kameranın sezdiği bütün hareketler tek bir video sayesinde izlenebiliyor. Ayrıca her bir elementin üstünde bir zaman etiketi de bulunuyor. Böylelikle kullanıcı bütün bir günün hareketlerine ait detayları tek bir video sayesinde görebiliyor.

FLIR FX Wi-Fi kamera ABD’de 199 dolarlık fiyat etiketiyle ön siparişe sunuldu.

İLGİLİ HABERLER