Teknoloji

Flickr ile fotoğraflarınızı sanatsal duvar kağıtlarına dönüştürün

flickr-wall-art-141014

Flickr son zamanlarda profesyonel fotoğrafçıların ilgisini çekmek adına kendisini 500px gibi yeni şirketlerle rekabete sokacak yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yaz mevsiminde fotoğrafçıların eserlerinin haber sitelerinde kullanılması adına bir lisanslama programı oluşturan Flickr, şimdi de Flickr Wall Art adını taşıyan yeni bir servisi faaliyete geçirdi. Bu program sayesinde Flickr kullanıcıları fotoğraflarını kolaylıkla sanatsal duvar kağıtlarına dönüştürürken, popüler Flickr kullanıcıları bu servisin sunduğu alandan faydalanarak eserlerini daha geniş bir alıcı kitlesine pazarlayabilecek.

Daha önceki dönemlerde Flickr kullanıcıları fotoğraflarını özel albümlerde toplayabiliyordu. Wall Art programındaysa kullanıcılara iki farklı baskı tipi sunuluyor. Premium Photo Mount kategorisinde fotoğraf baskıları için 59 dolar ve üzerinde fiyatlar biçilirken, Gallery Canvas Wraps kategorisinin baskı fiyatları 49 dolardan başlıyor.

Fickr’dan yapılan açıklamaya göre, Premium Photo Mount kategorisindeki baskılarda Fujicolor Color Archive Paper fotoğraf kağıdı kullanılıyor. Ahaşap dokulu köşelere sahip olan bu kategoride basılan bu fotoğrafların asılması için baskılarda önceden açılan delikler de bulunuyor. Gallery Canvas Wraps katgorisinde basılan fotoğraflar profesyonel bir ahşap çerçeveyle birlikte geliyor. Kare köşeli çerçevelerde de duvara kolay asılmaları için özel askı noktaları bulunuyor. Flickr.com/Create adresi üzerinden oluşturulabilen bu fotoğrafların baskı ve teslimatı şu an için sadece ABD içinde gerçekleştiriliyor.

İLGİLİ HABERLER