Teknoloji

Flickr’ın sahibinden yardım çağrısı

flickr 1 tb ücretsiz depolama

Bir dönemin popüler fotoğraf paylaşım ve saklama platformu Flickr, bundan iki yıl önce Yahoo tarafından SmugMug isimli şirkete satılmıştı. SmugMug, Flickr’ın kullanıcılarına seslendiği açık mektupta platformun Pro versiyonuna abone olunması için çağrı yaptı. Şirket, bunun “Flickr’ı hayatta tutmak” adına önemli olduğunun altını çizdi.

Mektubun altında SmugMug’ın kurucusu ve CEO’su Don MacAskill‘in imzası bulunuyor. Mektupta Flickr’ın finansal sıkıntılarına dikkat çeken MacAskill, platformun hayatına devam edebilmesi için Flickr’ın Pro versiyonunun abone sayısının artması gerektiğini belirtti.

MacAskill, mektubun başlangıcında Flickr’ı hem öven hem de yeren ifadeler kullanmış. Flickr’ı “dünyanın en sevilen, aynı zamanda en çok para kaybettiren işi” olarak tanımlayan MacAskill’in mektuptaki çağrısında ise oldukça ciddi görünüyor. Bağış peşinde olmadığının altını çizen SmugMug CEO’su, Pro abonelikleri sayesinde “Flickr’ı canlı tutma ve fotoğrafçılar için muhteşem, yeni deneyimler geliştirme” hayalinin canlı kaldığını dile getirdi.

Flickr’ın 2013’ten bu yana tüm kullanıcılarına ücretsiz olarak sunduğu 1 TB’lık depolama alanı, SmugMug tarafından geçtiğimiz yıl iptal edilmişti. Standart kullanıcıların platforma yükleyebilecekleri maksimum fotoğraf sayısı da 1000 olarak belirlenmişti. Bu değişikliklerle Pro paketin abone sayısının artırılmasını hedefleyen şirket, fotoğrafçılara Google Drive ve Dropbox gibi depolama servislerine kıyasla daha kullanışlı çözümler sunacağını iddia etmişti.

Flickr’ı “altın yumurtlayan tavuk” olarak görmediklerini belirten MacAskill, mektubunda şu ifadeleri kullandı: “Flickr’ı altın yumurtlayan bir tavuk olduğu için satın almadık. Facebook gibi platformların aksine gizliliğinize saldırmak veya verilerinizi satmak gibi bir amacımız da yok. Flickr’ı fotoğrafı ve fotoğrafçıları sevdiğimiz için satın aldık ve Flickr’ın uçurumun kıyısında yaşamayı hak etmediğini düşünüyoruz. Tüm dünyanın ve kullanıcıların şimdiki zararımızla devam edemeyeceğimizi anladığını düşünüyoruz.

Flickr Pro aboneliği için yıl sonu indirimi başlıyor

MacAskill, Flickr’ın Pro abonelerini artırmak adına 26 Aralık’ta başlayacak özel bir promosyon düzenleyeceklerini belirtti. Şirket tarafından mevcut kullanıcılarına gönderilen e-postada ise indirimden bugün itibarıyla yararlanılabileceği ifade edildi. Flickr Pro’nun yıllık abonelik bedeli 49.99 dolar olarak belirlenmişti. İndirimle aylık abonelik için 3 doların biraz üstünde bir bedel ödeniyor.

MacAskill, Flickr kullanıcılarına hitaben yazdığı mektubu şu ifadelerle tamamladı: “Flickr’ın tasarruf etmesi konusunda önemli bir mesafe kaydettik. Ancak artan operasyon ve yatırım maliyetleri, yeni yılla birlikte küçük bir fiyat artışını zorunlu hâle getiriyor. Dolayısıyla Pro aboneliğine geçmek için şimdi çok iyi bir zaman. Flickr’ın bağımsız olmasına önem veriyorsanız bize katılmanızı istiyoruz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER