Teknoloji

Flickr şikayetleri dinledi, fotoğrafları silmeye başlama tarihini erteledi

flickr fotoğraf indirme

Flickr geçen yıl yeni fiyatlandırma politikasını açıklamıştı. Buna göre kullanıcıların sınırsız fotoğraf depolama imkanına devam etmeleri için ayda en az 5 dolar ödemeleri ya da ücretsiz kullanıcı olmaya devam ederek 1000 fotoğrafla yetinmeleri gerekiyordu.

Fotoğraf depolama servisine para vermeyip ücretsiz seçenekte kalmayı tercih edenler için fotoğraf sınırlaması 5 Şubat’ta başlayacaktı. 1000’in üstünde fotoğrafı olanların sınırı aşan fotoğrafları da bu tarihten itibaren silinecekti. Ne var ki, gelen tepkiler sonucunda Flickr, kullanıcılara biraz daha süre tanımaya karar verdi. Ücretsiz kullanıcıların sınırı aşan fotoğraflarını silmeye başlama tarihini 12 Mart’a erteledi.

Geçen yıl SmugMug, Flickr’ı Yahoo’dan satın almıştı. Bunu bağımsız bir topluluk olarak tutmaya devam edeceğini ve Yahoo’yu bünyesinde barındıran Verizon / Oath’un gösterdiğinden daha fazla ilgiyi göstereceğini taahhüt etmişti.

Satın almadan sonraki ilk değişiklikler kasım ayında geldi. Flickr o zaman yeni üyelik modelini duyurdu. Kullanıcıların 8 Ocak tarihine kadar Pro hesabına geçiş yapmaları tavsiye edilmişti. Aksi takdirde, 1000’in üstünde fotoğrafı sitede tutan kullanıcılar yeni fotoğraflarını yükleyemeyecekti.

5 Şubat’ta ise, sınırı aşmış olan ve ücretli plana terfi etmeyen kullanıcıların fotoğraflarını, en eskilerinden başlayarak silecekti. Daha önce 1 TB’lık alanı ücretsiz sunan servis için bu ciddi bir gerileme anlamına geliyordu.

SmugMug Başkan Yardımcısı Scott Kinzie, kullanıcılardan gelen şikayetler neticesinde son tarihi ötelediklerini kaydetti. Son tarihin hemen öncesinde arşivlerini bilgisayarlarına indirmek isteyenler bazı sınırlamalarla karşılaşabiliyor. Flickr, albüm veya film rulosu görünümünden tek seferde sadece 500 fotoğrafı indirmeye izin veriyor. Ancak Ayarlar içindeki verileri dışa aktarma bölümünden toplu indirme imkanı sunuluyor. Tabii ki, çok fotoğraf depolayanlar için bağlantı hızına bağlı olarak da indirme süresi uzayabiliyor.

İLGİLİ HABERLER