Teknoloji

Flickr Creative Commons lisanslı fotoğrafları silmeyecek

flickr fotoğraf indirme

Flickr, ücretsiz hesaplara sadece 1000 resim sınırı getireceğini ilk kez açıkladığı zaman, bir istisnadan da söz etmişti. Belirtilen rakamın üzerindeki resimlerin tümü silinecekti, ancak 1 Kasım 2018’den önce yüklenmiş olan Creative Commons lisanslı fotoğrafların kalmasına izin verilecekti. Şirket, yaptığı son açıklamayla bu politikayı kalıcı hâle getiriyor. Creative Commons fotoğrafları Flickr’da ömür boyu kalacak, ne zaman yüklendiği ya da yükleyen hesabın 1000 fotoğraf sınırını geçmesi önemli olmayacak.

Bu değişikliğin ışığında Flickr, fotoğrafların lisansını toptan değiştirme aracını da kaldırdı. Böylelikle kullanıcıların tek bir tuşa tıklayarak fotoğrafların lisansını toptan değiştirmesini ve 1000 fotoğraflık sınırın etrafından dolaşmasını zorlaştırdı. Şirket, kullanıcıların sınırdan etkilenmemek amacıyla fotoğraflarını Creative Commons lisanslı hâle getirmeden önce, fotoğraflarını herkese açık yapmanın sonuçlarını düşünmelerini istediğini söylüyor. Eğer kullanıcılar 1000 resim sınırını çoktan aştılar ise, yeni Creative Commons fotoğrafları yükleyebilecekler mi? Bu da cevapsız sorular arasında yer alıyor. Ancak bunlar da Flickr’ın sözünü ettiği duruma dahil gibi görünüyor.

Ayrıca Flickr, ölmüş kullanıcıların hesaplarını “anısına” hesaplarına dönüştürüyor. Böylelikle hesap kilitleniyor ve tüm fotoğraflar korunuyor. 1000 fotoğraf sınırının geçerli olmadığı Pro kullanıcıları öldüğü zaman da hesapları bu duruma düşürülüyor, ancak fotoğrafları korunmaya devam ediyor. Flickr, bu bağlantı üzerinden anı hesabına dönüştürülecek hesaplar için başvuru topluyor.

Son olarak Flickr, bu ayın başlarında eski sahip Yahoo’nun kalan son büyük izini sileceğini açıklamıştı. Daha önce zorunlu olan Yahoo kullanıcı girişi kaldırıldı. Önümüzdeki birkaç hafta içinde de mevcut hesaplar Yahoo’dan ayırılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER