Teknoloji

Flickr’dan fotoğraf meraklılarına yeni hizmet

flickr

Flickr, internet sitesine yeni bir özellik ekledi ve kullanıcılarına platforma yükledikleri fotoğrafları için baskı siparişi hizmeti sunmaya başladı. Şirket, kullanıcılarının önüne baskı için farklı format seçenekleri koyuyor.

Flickr’ın sunduğu seçenekler arasında metal ve kanvas baskılar, akrabalara gönderilebilecek 4 x 6 kağıt baskılar ve fotoğraf albümleri bulunuyor. Kullanıcılar sadece kendi yükledikleri fotoğraflar için baskı siparişi verebiliyor. Kısacası, Flickr’dan başka bir fotoğrafçının işlerini satın almak veya siteyi kendi işlerini pazarlamak için kullanmak mümkün değil.

Flickr’da baskı siparişi vermek oldukça kolay. Artık her sayfanın en üstünde “Fotoğraf Baskıları” seçeneği bulunuyor. Buna ek olarak, her fotoğrafın altında da hızlı şekilde baskı siparişini mümkün kılan bir bağlantı bulunuyor.

Flickr 2018’de SmugMug tarafından satın alınmıştı

Flickr’ın sunduğu bu yeni hizmette yeni sahibinin etkisi olduğu söylenebilir. Şirket, 2018’de SmugMug tarafından satın alınmıştı. SmugMug, profesyoneller için benzer hizmetleri bir süredir sunuyor. Flickr’dan da fotoğraf baskısı sipariş edilebilmesi, SmugMug’ın sunduğu hizmetleri daha geniş bir kitleye taşıyabileceği anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER