Teknoloji

Flickr 1 TB ücretsiz depolama alanı sunmayı bırakıyor

flickr fotoğraf indirme

Flickr geçtiğimiz nisan ayında profesyonel fotoğraf servisi SmugMug tarafından satın alınmıştı. Bu satışın ardından platformun işleyişinde yapılacak ilk önemli değişiklikler açıklandı. Bu değişikliklerin en büyüğü ise kullanıcılara sunulan depolama alanında olacak. Flickr 1 TB ücretsiz depolama alanı sunmak yerine 1000 fotoğraf yükleme seçeneğiyle yola devam edecek.

Flickr’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “ücretsiz” olarak tanımlanan servislerin aslında tam anlamıyla ücretsiz olmadığı ve kullanıcıların verileriyle ya da zamanlarıyla ödeme yaptıkları belirtildi. Flickr, bu konuda şeffaf olma isteği nedeniyle böyle bir kararın alındığını da vurguladı.

Flickr’da 1000’den fazla fotoğraf ya da video saklayan ücretsiz paket kullanıcılarının 8 Ocak 2019 tarihine kadar hesaplarını Pro pakete yükseltmeleri veya içeriklerini azaltmaları gerekiyor. Söz konusu tarihin ardından Flickr’da 1000’den fazla fotoğrafı veya videosu bulunan ücretsiz kullanıcılar yeni içerik yüklemesi yapamayacak. 5 Şubat 2019 tarihinden itibaren ise hâlâ 1000 içerik sınırının üzerinde olan ücretsiz kullanıcıların içerikleri en eskiden başlayarak sınıra ulaşıncaya kadar silinecek.

Flickr yıllık 49.99 dolar karşılığında abone olunabilen Flickr Pro servisinde de önümüzdeki aylarda dikkat çekici değişiklikler gerçekleştirecek. Bu pakete abone olanlar fotoğraf ve videolarını en yüksek çözünürlükle herhangi bir depolama alanı sınırı olmadan saklayabilecek. Söz konusu paketi kullananlara reklam da gösterilmeyecek. Saklanabilecek videoların uzunluğu 3 dakikadan 10 dakikaya yükselecek. Aynı zamanda Adobe, SmugMug, Peak Design gibi şirketlerle iş ortağı indirimleri sunulacak. 30 Kasım tarihine kadar da Flickr Pro’nun yıllık abonelik bedelinde yüzde 30 indirim uygulanacak.

Bundan böyle Flickr’a Yahoo hesabıyla giriş yapmaya da gerek kalmayacak.

Flickr 1 TB ücretsiz depolama alanı sunmayı bırakacak olsa da, Pro paketi daha avantajlı hâle getirerek bu durumu telafi etmeyi amaçlıyor gibi görünüyor. Ocak ayı itibarıyla yürürlüğe girecek bu değişikliklerin şirkete neler getireceği zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER