Manşetler

Fitbit Versa: Uygun fiyatlı akıllı saat arayanlar için yeni bir seçenek

fitbit versa
Görsel: Mashable

Fitbit akıllı saat portföyüne yeni ürünler eklemeyi planladığını kısa süre önce açıklamıştı. Şirket bu sözünü yerine getirmeye başlamak için fazla zaman kaybetmedi. Fitbit Versa daha sportif yapısı, yumuşak tasarımı ve fiyat etiketiyle şirketin ilk akıllı saati Ionic’ten farklı bir yerde duruyor.

Ancak işlev konusunda Versa ve Ionic arasındaki farklar biraz daha azalıyor gibi görünüyor. Fitbit’in akıllı saat platformunu kullanan Versa, akıllı telefonlardaki bildirimleri bileğe taşıyor. Buna ek olarak, Fitbit Pay ile akıllı saati kullanarak temassız ödeme yapmak mümkün oluyor.

Görsel: Mashable

Versa spor kanadında ise aktivite takibi yapabiliyor, kullanıcıların koçluğunu üstlenebiliyor, atılan adım sayısını ve uykuyu takip edebiliyor. GPS barındırmaması ise Versa ve Ionic’in ayrıldığı noktalar arasında bulunuyor.

GPS desteğinin olmaması, Versa’nın konum takibi konusunda Ionic kadar yetenekli olamayacağı anlamına geliyor. Ancak akıllı telefon tarafından sağlanan GPS verilerinin de Versa kullanıcılarının işine yarayabileceği belirtiliyor. GPS’in çıkarılması, Versa’nın fiyat etiketinde Ionic’e kıyasla daha uygun bir rakamın yazmasını mümkün hâle getiriyor.

Görsel: Mashable

Versa, donanım fonksiyonları bakımından da Ionic’ten çok fazla uzaklaşmıyor. Üç butonlu bir tasarıma sahip olan ve dokunmatik bir ekran barındıran akıllı saat, parlaklık seviyesiyle tüm gün yüksek detaylı görüş vadediyor.

Çevrimdışı müzik özelliği ise Bluetooth hoparlör ve kulaklıklara bağlanma imkanı ile destekleniyor. Bu desteğin çatısı altına eklenen Deezer entegrasyonu ise Deezer uygulamasını doğrudan Versa’ya yüklemeyi mümkün kılıyor. Ancak bu imkandan yararlanmak için Deezer abonesi olmanın gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Fitbit yeni akıllı saatiyle birlikte yazılım kanadında da bazı yenilikler sunuyor. Bu yenilikler özellikle kadınları ilgilendiriyor. Kadınlara adet dönemlerini etkin biçimde takip etme imkanı sağlayan Fitbit, doğurganlıklarının yüksek olduğu dönemleri de kadınlara söyleyecek. Bu özellikler Versa’nın yanı sıra Ionic’te de sunulacak.

Görsel: Mashable

50 metreye kadar suya dayanıklı olan ve yüzme antrenmanlarını da takip edebilen Versa’nın merkezinde kişiselleştirme bulunuyor. Farklı saat arayüzleri, uygulama mağazası ve saatin kayışlarını değiştirebilmek, kullanıcılara sunulanlar arasında yer alıyor.

Fitbit Versa gümüş rengi, roze altın ve siyah renk seçenekleriyle birlikte gelecek. Varsayılan kayış seçenekleri ise elastopolimer veya silikon olacak.

Bugün itibarıyla ön satışa sunulan Fitbit Versa’nın ABD’deki fiyat etiketinde 199 dolar yazacak. Akıllı saatin sevkiyatı ise nisan ayı itibarıyla başlayacak.

İLGİLİ HABERLER