Teknoloji

Fitbit OS 3.0 üçüncü taraf uygulama desteğinin kapsamını genişletiyor

fitbit os wear

Fitbit Ionic ve Versa akıllı saatleri için Fitbit OS‘in en güncel versiyonunun dağıtımına başladı. Yeni sürümle birlikte platformun sunduğu üçüncü taraf uygulama desteğinin kapsamı genişliyor. Fitbit OS 3.0 aynı zamanda kullanıcıların aldıkları su miktarını, uyudukları süreyi ve ağırlıklarını akıllı saatleri üzerinden sisteme işlemelerini mümkün kılıyor.

Platforma eklenen yeni üçüncü taraf uygulamalar arasında Couch to 5K ve Achu Health öne çıkıyor. Popüler bir antrenman programı olan Couch to 5K, yeni koşuculara uzun mesafeleri koşabilmeleri konusunda yardımcı oluyor. Uygulama günlük egzersiz hedeflerini saatin ekranında görmeyi sağlıyor.

Achu Health ise vücutta egzersizden bağımsız olarak gerçekleşen ani sıcaklık artışlarını ölçüyor. Böylelikle olası hastalıkların önceden tespit edilip engellenebilmesi amaçlanıyor. Platforma önümüzdeki yıl içinde eklenecek uygulamalar arasında Gold’s Gym, TRX ve Mindbody bulunuyor.

Fitbit Charge 3, Fitbit OS 3.0 güncellemesini almayacak. Bu da egzersiz bilekliğinin sahiplerinin üçüncü taraf uygulama desteğinden yararlanabilmek için biraz daha beklemeleri gerektiği anlamına geliyor. Fitbit’ten henüz konuyla ilgili detaylı açıklama gelmese de, 2019’da yayınlanacak güncellemenin kadın sağlığı takip özelliğine de daha fazla detay eklemesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER