Teknoloji

Firefox Price Wise eklentisiyle fiyat takibini kolaylaştırıyor

mozilla firefox qualcomm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mozilla Firefox kullanıcılarına belli ürünlerin fiyatlarını takip etmelerini kolaylaştıracak ve ürünlerdeki indirimlerden haberdar olmalarını sağlayacak yeni bir eklenti sunuyor. Firefox Price Wise adını taşıyan ve Mozilla Test Pilot programının kapsamı altında olan eklenti sayesinde Amazon, Best Buy, Home Depot, eBay ve Walmart gibi perakende zincirlerindeki fiyatlar takip edilebilecek. Mozilla’dan yapılan açıklamaya göre, eklentinin gelecekte daha fazla perakendeciyi kapsaması planlanıyor.

Fiyat takibi servislerinin yeni bir şey olmadığını belirtmek gerekiyor. Uzun süredir Amazon’daki fiyatları izleme imkanı sağlayan CamelCamelCamel, bu kategorinin en iyi tanınan üyeleri arasında bulunuyor.

Bir Chrome eklentisi olan Keepa ise ziyaret edilen tüm Amazon sayfalarında fiyat takibi bilgilerini gösteriyor. Bu servisler sayesinde perakende zincirleri tarafından sunulan özel fırsatların ne kadar “özel” olduğunu görmek de mümkün oluyor.

Firefox Price Wise Test Pilot sitesi üzerinden indirilebiliyor

Fiyat karşılaştırma ve takip servisleri uzun süredir kullanımda olsa da, bu servisleri internet tarayıcısına entegre etmek kullanılabilirliği kuvvetlendirmek adına önemli bir hamle niteliği taşıyor. Mozilla benzer bir hamleyi daha önce Firefox Monitor eklentisiyle Have I Been Pwned? sitesinin kapasitesini daha geniş bir alana taşıyarak da göstermişti. Firefox Price Wise eklentisi, Mozilla’nın Test Pilot sitesi üzerinden indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER