Teknoloji

Firefox Monitor ile verilerinizin çalınıp çalınmadığını göreceksiniz

mozilla firefox monitor

Mozilla, Firefox Monitor adını taşıyan yeni hizmetini duyurdu. Bu hizmet sayesinde internet kullanıcıları, kişisel bilgilerinin her yıl gerçekleşen onlarca sanal saldırıdan birinde açığa çıkıp çıkmadığını kontrol edebilecek. Buna ek olarak, ekstra güvenlik isteyenlere gelecekte yaşanması muhtemel güvenlik açıklarına karşı proaktif uyarı hizmeti de sunulacak.

Mozilla yeni aracını Have I Been Pwned ile birlikte sunuyor. Bir internet sitesi olan Have I Been Pwned, Firefox Monitor’un vadettiği hizmeti 2013’ten bu yana sağlıyor. Mozilla’nın organizasyon olarak büyüklüğü ve Firefox’un geniş kullanıcı tabanı sayesinde Have I Been Pwned tarafından sunulan hizmet, çok daha geniş bir alana yayılacak.

Sıkı bir şifre disiplinine sahip olanlar için güvenlik açıklarına karşı uyarılmanın büyük bir anlamı olmayabilir. En temel noktada her çevrimiçi servis için ayrı ve özel bir şifre kullanmak, çevrimiçi varlığı koruma altına almayı sağlıyor.

Mozilla Firefox Monitor ile kullanıcılarının şifre problemlerine çözüm bulmayı hedeflerken, rakipleri de benzer girişimler yürütüyor. Google Chrome içine yerleştirilen şifre oluşturucu ile güvenlik konusuna fazla takılmayan kullanıcıların daha güvenli şifreler oluşturmasına yardımcı olmayı amaçlıyor. Firefox da 1Password ve LastPass eklentileriyle benzer bir işlev sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER